Køge BK v BK Frem 18.06.2005

 

Lørdag 18.06.2005: Køge BK v BK Frem

Jeg befant meg i deilige Danmark, der jeg tilbragte noen dager på besøk hos min gode venn Morten i København. Under oppholdet skulle jeg også være med ham og Frem-gjengen til bortekamp i Køge, der det var sesongavslutning i 1. divisjon. Sammen med Morten og de andre glade ‘drengene’ i supportergrupperingen Blok 6 tok jeg plass på supporterbussen som skulle frakte oss til Køge, som er en gammel markedsby med rundt 35 000 innbyggere; beliggende snaut 40 kilometer sørvest for København, ved den store bukten Køge Bugt. Steningen var høy blant de begersvingende ‘Fremmerne’, som fortsatt ikke hadde gitt opp håpet om opprykk og retur til Superligaen.

Status var nemlig den at Horsens allerede var sikret opprykk, mens den andre og siste opprykksplassen sto mellom SønderjyskE og BK Frem, men da var københavnerne avhengige av å vinne samtidig som SønderjyskE gikk på et lite sannsynlig tap hjemme mot Fredericia. Men man sier jo at håpet er det siste som dør, og de røde og blå ankom Køge Stadion ved godt mot. Da dette blir skrevet leeeeenge etter den aktuelle dagen, er det håpløst å huske detaljer, og jeg er derfor uskikket til å fortelle hvordan jeg fikk min billett eller hvor mye jeg eventuelt betalte for den, men jeg mener å huske at jeg fikk den av en av Mortens kompiser som hadde noen gratisbilletter…og billetten bærer da også preg av å være nettopp dette.

 

Man skulle tro at BK Frem burde være topp motivert for å gjøre en god kamp, men selv om Køge BK ikke hadde voldsomt å spille for, var de da også blant divisjonens beste lag, der de allerede hadde sikret seg fjerdeplassen. Hele første omgang var en eneste stor midtbanekrig, der det var intenst men meget sjansefattig, og underholdningsverdien var overhodet ikke den helt store. BK Frem hadde kun én avslutning på mål, da Mirko Selak med 7-8 minutter til pause fyrte av et langskudd fra bortimot 30 meter som Køge-keeperen hadde visse problemer med å holde. Også hjemmelaget slet med å skape noe, og dermed sto det 0-0 til pause.

 

Etter pause viste umiddelbart Frem bedre takter da Yasin Avci avsluttet like utenfor stolpen, og de spilte seg deretter til et par raske halvsjanser. Men i omgangens femte minutt så siste rest av motivasjon ut til å forsvinne da en misforståelse i Frem-forsvaret førte til at Køges Søren Nielsen fikk stå helt alene og plassere ballen forbi Frem-keeper Jørgen Nielsen til 1-0. Samtidig visste man nok at SønderjyskeE også ledet sin kamp, og det som fulgte var en aldri så liten kollaps. Sju minutter etter det første målet slo Køge til igjen, da Stephan Petersen snappet opp en svak tversoverpasning i Frem-forsvaret og spilte frem Anders Jochumsen som enkelt satt inn 2-0. Frem-trener Ebbe Skovdahl hadde nok også innsett nederlaget, og benyttet anledningen til å gi noen mindre meritterte innbyttere litt spilletid.

 

Snaut 20 minutter før slutt sto det 3-0 da Anders Nielsen fikk fritt spillerom, og Mortens kompis Søren hevdet at han ville invadere banen ved et eventuelt fjerde mål. Det kom sju minutter senere ved Stephan Petersen, og Søren skred over gjerdet med en ‘ung og dum’ nordmann på slep. Stille og rolig gikk vi inn i midtsirkelen, skålte og tok en slurk mens smilende spillere spøkte om at det jammen så godt ut. Vi fulgte nokså raskt dommerens oppfordring om å gå av banen, og hadde det vært i Norge, hadde man vel blitt utestengt på ubestemt tid og det som verre er. I Danmark lo man av opptrinnet, og karen som hadde ansvar for øl- og pølseutsalget, kom løpende for å belønne oss med pølser. «Vent litt – øl skal I jo også ha», gliste han før han stakk for å hente en øl til oss hver. Resten av kampen dreide seg om å vente på at dommeren blåste for full tid, og vi kunne returnere til hovedstaden og gravøl på Sørens egen pub, «Det Listige Sted».
 

PS! Jeg gjør oppmerksom på at dette var på en tid før jeg begynte å ta bilder på mine fotball-besøk, slik at de fleste bildene er ‘lånt’ fra andre steder.


 

 

Danish ground # 3:
Køge BK v BK Frem 4-0 (0-0)
1 divisjon
Køge Stadion, 18 June 2005
1-0 Søren Nielsen (49)
2-0 Anders Jochumsen (56)
3-0 Anders Nielsen (72)
4-0 Stephan Petersen (79)
Att: 1 405
Admission: ??

Next game: 26.06.2005: Lillestrøm v Fredrikstad
Next Danish game: 26.05.2016: Aalborg BL v FC Midtjylland
Previous game: 12.06.2005: Fredrikstad v Bodø/Glimt
Previous Danish game: 14.11.2004: Fremad Amager v BK Frem 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg