Lye Town v Coventry Sphinx 19.08.2011


Fredag 19.08.2011 Lye Town v Coventry Sphinx

Taxi ble bestilt og kom forholdsvis raskt, og etter å ha tatt farvel med min venninne Emma var jeg på vei til Cambridge stasjon. Neste destinasjon var Birmingham, og selv om det går direktetog mellom Cambridge og Birmingham, kjører de en skikkelig omvei via blant annet Leicester og Nuneaton, og bruker utrolig nok over to og en halv time. Det er faktisk ikke veldig mye raskere enn å ta toget fra Cambridge til London Kings Cross, tuben til Euston Square, ta den korte spaserturen til London Euston og der hoppe på toget til Birmingham New Street. Det var likevel et direktetog fra Birmingham jeg hadde pekt meg ut denne morgenen. Men da jeg kom til stasjonen viste det seg at dette toget var innstilt, slik at jeg likevel tok varianten via London. Og snart satt jeg på toget til Birmingham med medkjøpte sandwiches og aviser og med musikk i ørene.

Ved ankomst Birmingham New Street fant jeg ut at kartet jeg hadde printet ut skulle vært noe mer zoomet inn og fikk hjelp av en taxisjåfør til å peke meg i riktig retning av hotellet. Britannia Hotel viste seg å være et flott hotell beliggende særdeles sentralt plassert rett ved Birmingham New Street (og også stasjonen Birmingham Moor Street), med inngang i passasjen Union Passage og fasade ut mot New Street, så £29 må kunne sies å være et kupp. Etter en dusj og litt avslapping på hotellet, tok jeg turen ut i Englands nest største by og fant en internettcafe hvor jeg kunne få sjekket mailen samtidig som jeg satt helgens spill hos min bookmaker. En middag ble deretter inntatt på en pub i nærheten før jeg trasket ned til Birmingham Moor Street for å ta toget til Lye, rett ved Stourbridge i West Midlands – eller mellom Stourbridge og Halesowen om du vil.

Det var opprinnelig ikke mange kamper å velge i denne dagen, men da FA Cupens innledende runder ble satt opp denne helgen, ble imidlertid et antall kamper flyttet til denne fredagen mens de fleste andre skulle gå påfølgende dag. Og da jeg har en god kompis som faktisk bor i Lye, vurderte jeg raskt oppgjøret mellom lille Lye Town og Coventry Sphinx. Min kompis Andy som er West Bromwich supporter (som så mange andre i dette området) var mildt sagt forundret og kunne ikke skjønne at dette kunne være noe å se på. Hans reaksjon kan vel oppsummeres med følgende sitat (selvsagt i tidenes bredeste Black Country dialekt): «It’s one step up from pub football, mate! You might as well bring a ball and play yourself. Why you wanna watch that shit?». Han hadde gitt beskjed om at han sannsynligvis uansett måtte jobbe, så vi avtalte bare at vi skulle snakkes den dagen og se om vi i det minste kunne treffes for en pint. Men dessverre viste hans profeti seg å holde stikk, slik at det ikke ble noe gjensyn denne gang. Etter 28 minutter på toget hoppet jeg uansett av i Lye, og med Andys veibeskrivelse kombinert med det jeg husket fra kartet jeg hadde glemt igjen på hotellet, gikk jeg den korte veien til Stourbridge Road og stadionet med samme navn. Andy hadde tydelig gitt uttrykk for sin positive oppfatning av lokalbefolkningen: «Be careful down there, there are lots of dodgy bastards around there». De hadde fortsatt ikke åpnet da jeg ankom, men det som derimot møtte meg var et noe snodig syn. Lye Town deler nemlig anlegget med den lokale cricketklubben, som visstnok er eier. Og nå var det cricketkamp i gang, samtidig som det ifølge flere skilt jeg passerte på veien var ølfestival i cricketklubbens lokaler. Det virket som om det var stor stemning der folk sto tettpakket oppe på området for uteservering, med utsikt ned mot cricketkampen. Når man kommer ned den lille stikkveien som fører til anlegget, ligger cricketklubben til venstre og Lye Town på høyre side, der de også har eget klubbhus. Men cricketbanen og fotballbanen går faktisk over i hverandre, slik at de når fotballkamper spilles rett og slett må sperre av og markere «sidelinjene» med tau. Det som viste seg å være kveldens dommertrio sto utenfor Lye Towns klubbhus og snakket med nylig ankomne representanter fra Coventry Sphinx, før de noe bekymret var borte for å høre med cricketfolket hvor lenge de hadde igjen.

Billettluka/inngangspartiet hadde ikke åpnet ennå, så man ble anmodet om å vente i klubbhuset. Og med en Strongbow i hånda, dommertrioen på nabobordet og Lye Towns formann som svinset rundt, kunne jeg registrere at de fleste tidlige fremmøtte så ut til å gå under betegnelsen den eldre garde – og de resterende under betegnelsen «tørst». Under en røykepause fikk jeg et par ord med formannen som kunne opplyse om at publikumsantallet stort sett lå mellom 50 og 100+ – ikke så galt måtte jeg innrømme. Lye Town er tross alt en liten klubb som for tiden hører hjemme i West Midlands (Regional) League Premier Division, som altså er Step 6 (eller nivå 10 totalt sett om man vil) og feeder-liga til Step 5-ligaen Midland Alliance. Og det er nettopp i Midland Alliance at motstanderen Coventry Sphinx befinner seg.
På spørsmål om de hadde noen skjerf, fikk jeg det forventede negative svaret. Og en noe drikkfeldig utseende fyr som sto ved siden av føyde til at «I don’t think anyone wanna be seen wearing a Lye Town scarf anyway to be honest – not even in Lye!», før han med en manglende tanngard gliste rått av sin egen morsomhet.

Det dro seg etter hvert mot avspark, og etter å ha sikret meg et av de siste programmene for den nette sum av £1, betalte jeg også omsider mine inngangspenger. Og det første jeg så var en person i Swindon Town-drakt, som viste seg å være en groundhopper. Man kommer inn bak det ene målet, og «tribunen» der er en noe merkelig konstruksjon med et buet tak som så noget rustent og tilfeldig – men dog morsomt – ut. Bak det andre målet er det kun en gressvoll, mens man på venstre side sett fra inngangen har cricketbanen. Jeg tok plass på hovedtribunen på motsatt side, hvorfra jeg prøvde å danne meg et noenlunde bilde av hvor mange tilskuere det var.
Det viste seg etter hvert å være 134 fremmøtte, og de fikk se en første omgang som ikke imponerte noen som helst. Tempoet virket innledningsvis å være høyere enn ferdighetsnivået, og det var en og annen komisk situasjon. Men innsatsen var det ikke noe i veien med. Coventry Sphinx var av de jeg hadde snakket med tippet som klare favoritter, da de mente nivåforskjellen skulle være betydelig.

Det var da også gjestene fra Coventry som hadde det meste av spillet, men det endte stort sett med halvsjanser og skudd utenfor. Lye Town hadde muligheten til å ta ledelsen da Scott Gennard kom seg inn i feltet og burde skutt, men i stedet sendte han ballen ut til Tim Nicholls som skjøt over fra rundt 20 meter. Og ikke minst burde de tatt ledelsen etter rundt en halvtime, da Ash Greenaway lurte offside-fellen, men presterte å skyte høyt over. Gjestene virket etter hvert å ha kontroll uten å skape det helt store, før Liam Kay fikk en kjempesjanse. Men for åpent mål og på tre meters hold presterte han å bomme på ballen!! Sphinx skulle muligens hatt en straffe rett før pause, da Luke Williams tydelig ble hindret i skuddøyeblikket av David Andrewartha. Dommeren vinket imidlertid spillet videre, og man tok pause på stillingen 0-0. I pausen snakket folk allerede om muligheten for avansement til neste runde og møte med vinneren av Nuneaton Griff v Stafford Town.

Andre omgang startet med et par halvsjanser til hjemmelaget, og Lye-folket må ha begynt å håpe på avansement. Men etter 61 minutter var det begynnelsen på slutten for de lokale heltene, da Ashley Jackson styrte inn fra kort hold til ledelse for gjestene. Og kun tre minutter senere smalt det igjen da Jack Edwards driblet seg fri i feltet, før han plasserte ballen i keepers høyre hjørne. Lye virket tomme for krefter, og nå herjet gjestene. Etter 72 minutter fikk Pavel Tomczak vende opp og skyte, og keeper Tom Harper kunne intet gjøre. Og nesten direkte fra avspark måtte Harper plukke ballen ut av nettet for fjerde gang, denne gang fra Luke Williams. 82 minutter var spilt da Jamie McAteer ble kreditert det femte. Skuddet fra Liam Kay gikk via kneet til McAteer og endte opp nede i hjørnet bak keeper Harper som var satt ut av spill.

Det var kanskje en befrielse for Lye Town da dommeren blåste av for full tid. De skal ha for innsatsen så lenge det varte, men det ble full sprekk den siste halvtimen og altså 0-5. Det skal for øvrig nevnes at det var langt flere som så kampen enn de 134 som blir nevnt som det offisielle tilskuerantall. Som nevnt var det nemlig Black Coutry Beer Festival i cricketklubbens lokaler og der var det langt flere enn 134 som sto og speidet utover mot fotballbanen mens musikken dundret ut fra lokalene og overdøvet totalt mangelen på steming på tribunene. Etter en pint i klubbhuset satt jeg kursen mot togstasjonen, men fant ut at jeg også hadde tid til et glass på puben Windsor Castle før jeg returnerte med tog til Birmingham Moor Street. På plattformen i Lye kom jeg i snakk med en annen person som hadde vært på kampen, som også viste seg å være en groundhopper. Jeg er ikke mann om å huske hvor vedkommende var fra, men muligens var han Leamington-supporter. Vi hadde i hvert fall en interessant samtale på toget til Birmingham Moor Street, før jeg måtte vise ham veien til Birmingham New Street hvorfra han skulle ha tog videre. Selv motsto jeg fristelsen til å gå ut på fredagslivet i Birmingham. Ikke noen liten bragd i seg selv, all den tid jeg ble fristet av et antall godt påseilede mennesker og lettkledde damer ute på byen mens jeg returnerte til hotellet.

English ground # 47:
Lye Town v Coventry Sphinx 0-5 (0-0)
FA Cup Preliminary Round
Stourbridge Road, 19 August 2011
0-1 Ashley Jackson (61)
0-2 Jack Edwards (64)
0-3 Pavel Tomczek (72)
0-4 Luke Williams (74)
0-5 Jamie McAteer (82)
Att: 134
Admission: £3,50
Programme: £1

Next game: 20.08.2011: Basingstoke Town v Sutton United
Previous game: 17.08.2011: Worksop Town v Stafford Rangers

More pics

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg