Reading v Preston North End 02.05.2010

Søndag 02.05.2010: Reading v Preston North End

Søndagens første tog fra Gillingham gikk i halv sju tiden, og jeg befant meg etter hvert tilbake i Reading litt etter klokka ni. På dagen for sesongens siste runde i Championship, skulle alle kampene starte kl. 13.00, og derfor hadde mine kompiser intatt The Monk’s Retreat allerede fra 7-tiden om morgenen. Når Wetherspoons puber åpner tidlig må man da benytte seg av det.. En betydningsløs kamp skulle spilles mellom Reading og gjestene fra Preston. Betydningsløs for tabellen i det minste.. Stemningen ble etter hvert god i takt med tilstrømningen av mennesker og inntaket av drikke, og vi bestemte oss for å ta maxi-taxi til Madejski Stadium.

På plass på East Stand kunne jeg og 19 238 andre se Jimmy Kebe drible seg forbi tre mann før han sendte “oss” i føringen etter 12 minutter. Bare noen minutter senere fant en glimrende pasning fra Shane Long vingen Jobi McAnuff som kom seg foran Preston-forsvareren og sendte ballen i hjørnet til 2-0.

Reading var totalt overlegne, og både Kebe, Long og den fantastiske Gylfi Sigurdsson hadde alle sjanser til å øke, mens Preston måtte nøye seg med et langskudd som nesten ble klønet inn av Readings keeper Adam Federici, og en heading fra Youl Mawene som ga Federici muligheten til å rette opp inntrykket med en flott redning.

Etter pausen hadde igjen både Sigurdsson og Long sjanser til å øke, før Ross Wallace skjøt i stolpen for Preston. Like etter, med 64 minutter spilt, fikk nevnte Wallace sjansen igjen. Han sendte i vei et fantastisk frispark fra bortimot 30 meter, som endte i nettmaskene bak Federici. 2-1. Men Reading hadde full kontroll, og Sigurdsson fikk sitt velfortjente mål etter 72 minutter – sesongens mål nummer 20 i ligaen for midtbanespilleren. Preston-fansen danset derimot conga på South Stand; en haug av dem tydeligvis utkledd som karakterer fra The Wizard of Oz.

North Ends keeper Waynes Henderson måtte ta frem sitt ytterste for å hindre Matt Mills i å heade inn nummer fire, og Jimmy Kebe hadde et mål annulert for offside. Muligens var det en feil avgjørelse, men det spilte ingen rolle. Innbytter Simon Church avsluttet sesongen med en superb volley fra utenfor 16-meteren, utagbart for keeper Henderson. Dermed 4-1 tre minutter på overtid, noe som også ble sluttresultatet. Æresrunde ble etter hvert foretatt, og de fleste sto igjen for å hylle spillerne.

Tilbake i sentrum fant vi ut at Blagrave Arms holdt stengt (av den utrolige grunn at noen hadde smurt avføring utover veggene på toalettet, fant vi ut senere! Herlig…) så vi fortsatte like gjerne der vi slapp på Monk’s Retreat. Det er vel ikke mer å si enn at det ble en fuktig kveld, og såvidt jeg husker endte jeg opp på Reflex før jeg tok kvelden etter en laaang men fin dag.