Reading v Luton Town 21.08.2001

Tirsdag 21.08.2001: Reading v Luton Town
Det var bortimot halvannet år siden sist, og på tide med et nytt besøk på Madejski Stadium. Alan Pardews Reading hadde hatt en flott start på 2001/02-sesongen med seier i de to første kampene i Division Two; borte mot Blackpool, og senest hjemme mot Huddersfield. Nå var det imidlertid ligacup det var snakk om, og kveldens motstander var Luton Town. De hadde den våren rykket ned til nivå fire, men hadde også de vunnet sine to første ligakamper. Alan Pardew hevdet at ligacupen ville bli satset på, og kvelden skulle vise at han virket hadde sine ord i behold. Men først var det ett minutts stillhet for den tidligere Luton-keeperen Les Sealey som to dager tidligere hadde dødd av et hjerteinfarkt; kun 43 år gammel.

Riktignok var det Luton som startet friskest og nesten tok ledelsen med få minutter spilt. Readings keeper Phil Whitehead brukte hendene utenfor 16-meteren, og et frispark fra en ung Matthew Taylor ble headet tilbake i feltet der det ble «flipper-spill» før Reading ble reddet av at avslutningen fra Adrian Forbes gikk rett i en medspillers rygg. Dette fikk hjemmelaget til å våkne, og sakte men sikkert begynte de også skape sjanser. Nicky Shorey sendte et frispark hårfint over, mens Sammy Igoe traff nettveggen med sitt skudd etter flott forarbeid av Darius Henderson. Scoringen kom etter 38 minutter, da en corner ble klarert men lempet inn igjen i feltet. Der steg Henderson til værs og headet Reading i ledelsen. Henderson spilte på seg selvtillit, og hadde også målgivende da kaptein Phil Parkinson doblet ledelsen med en kanonkule av et skudd rett før pause.

Gjestene fra Bedfordshire burde redusert tidlig i andre omgang, men Steve Howards heading traff tverrliggeren, og Emerson Boyce satt utrolig nok returen over fra ikke stort mer enn en meters hold. Reading viste klasse denne kvelden, og etter hvert var det til tider lekestue, der frustrerte Luton-spillere ble løpende mellom mens Reading imponerte med flott pasningsspill. Etter 51 minutter tok Henderson seg inn i feltet og spilte til Alex Smith som hadde en enkel jobb med å dytte inn 3-0. Kampen var i realiteten avgjort, men Luton hadde et par muligheter ved Taylor og Peter Holmes. Reading på sin side kunne økt ytterligere ved innbytter Nathan Tyson. Sekunder før vi gikk over på tilleggstiden satt Henderson den siste spikeren i kista ved å bredside inn et innlegg til 4-0.

5 115 tilskuere hadde sett Reading ta seg videre på imponerende vis. Adrian Williams var som vanlig konge i forsvaret, kaptein Parky kjempet som en løve på midten mens Alex Smith koste seg med driblinger og finter; og en Darius Henderson mange hadde vært skeptisk til var glimrende og var involvert i alle fire målene. Og Reading hadde fortsatt til gode å slippe inn mål denne sesongen.

NB! Reading spilte i neste runde hjemme mot West Ham, og etter ekstraomganger sto det fortsatt 0-0. Reading vant 6-5 på straffespark. I tredje runde ventet bortekamp mot Aston Villa, og igjen måtte det ekstraomganger til. Der vant omsider hjemmelaget 1-0, og Readings ligacupsesong endte på Villa Park.