Sverige U18 v Nord-Irland U18 (@ Lisleby) 08.09.2024

 

Søndag 08.09.2024: Sverige U18 v Nord-Irland U18 (@ Lisleby)

Dagen etter at jeg hadde vært i Sverige for å se Färgelanda, skulle jeg denne søndagen ironisk nok se et svensk landslag i aksjon her i lokalområdet, og det skulle skje på Sentralidrettsanlegget på Lisleby. Avspark var klokken 12.00, og jeg gikk bort til fergeleiet på Selbak for å ta 11.02-ferga over til Lisleby-siden. På veien fra Snippen og bort til dagens kamparena, traff jeg på min FFK-kompis som hadde meldt sin interesse for å være med. Det var for ordens skyld ikke A-landskamp som sto på menyen, men U18-landskamp, og jeg dro heller ikke først og fremst for å se på det svenske laget, men snarere på det nordirske, som utgjorde motstanderen.

Denne kampen var en del av en vennskapsturnering der U18-lagene til Norge, Sverige, Danmark og Nord-Irland deltok, og det var så vidt jeg forsto ment som en oppkjøring til kommende EM-kvalifiseringskamper senere på høsten. Nord-Irland hadde tapt sin første kamp mot Norge på Melløs med 0-2 noen dager tidligere, mens svenskene hadde tapt 0-4 for Danmark på Askim Stadion. Nå skulle altså Nord-Irland og Sverige måle krefter på Lisleby, samtidig som Norge og Danmark gjorde det samme i Askim. De to kampene ville også signalisere slutten på turneringen, for en av de nordirske lederne fortalte at de ikke kom til å møte Danmark siden de to skal møtes i den nevnte kvalifiseringen, og det samme er vel tilfelle med Norge og Sverige.

Vi ankom Sentralidrettsanlegget med en drøy halvtime til avspark, og det var allerede en god del mennesker som hadde kjent sin besøkelsestid og møtt opp. En av disse var lokalpatriot Erik Syversen, som vi etter hvert endte opp med å se kampen sammen med. Tidligere FFK-spiller Åge Johansen hadde hatt rollen som en slags vert eller kontaktperson for det nordirske laget som hadde hatt base på Quality Hotel på Grålum og trent i Tistedalen under sitt opphold, og etter en kort prat med ham fikk jeg omsider også hengt opp det medbragte flagget og var klar for kamp. Der var jeg nok først og fremst spent på hva jeg ville få se av to Rangers-spillere i det nordirske laget – nemlig Blaine McClure og keeper og kaptein Mason Munn.

Det var nokså sjansefattig innledningsvis, før Sverige fikk kampens første mulighet etter rundt tjue minutter. Kalipha Jawla var imidlertid ikke heldig med touchen, og den ble skuslet bort. Svenskene tok etter hvert tydelig kontroll over banespillet. Halvtimen var passert da Viggo Jeppsson fyrte løs fra like utenfor 16-meteren, og ballen smalt i stolpen. Det så ut til å gå mot en målløs førsteomgang på Sentralidrettsanlegget, men idet vi gikk over på tilleggstiden klønet dessverre keeper Mason Munn det til på utrolig vis. Han fikk et tilbakespill, og hadde masser av tid til å kvitte seg med ballen, men nølte og somlet så lenge at Kalipha Jawla kom helt opp i ham, og Munn skjøt ballen rett i den svenske spissen og inn i mål. 1-0 til svenske, og det sekunder før lagene gikk i garderoben halvveis.

I pausen kom jeg igjen i samtale med flere nordirske ledere som kom bort for å ta bilder av flagget mitt, og blant de anslagsvis rundt 100 tilskuerne, satt den tidligere proffen Olof Mellberg like bortenfor oss for å se på sin sønn, John. Da vi snart var igjen i gang ute på gresset, kastet ikke svenskene bort tiden, for bare et minutts tid ut i den andre omgangen slo Kalipha Jawla til igjen. Det var rett og slett litt for enkelt da Djurgården-spilleren ble spilt fri i feltet og kunne sett sitt og svenskenes andre mål. 2-0, og nå hadde de nordirske gutta en jobb å gjøre. Det var derimot Sverige som fortsatte å dure på, og John Mellberg traff stolpen i det 54. spilleminutt, mens Zakaria Loukilj misset en kjempesjanse for nærmest åpent mål noen få minutter senere.

Etter dette sank tempoet og intensiteten, og svenskene klarte ikke helt å holde trykket oppe i samme grad. Det slapp nordirene litt inn i kampen, spesielt da de fikk et straffespark med ti minutter igjen. Det klarte de imidlertid å sette i stolpen, og da det var Sveriges tur til å fa straffespark noen minutter senere, traff også de aluminiumen i form av tverrliggeren. Dermed ebbet det ut med seier 2-0 til söta bror, og vi sa oss fornøyd med dagens dont og tuslet bort til Snippen for å ta bussen inn til Fredrikstad sentrum. Planen var å sjekke ut Food Truck festivalen som nå var i byen, og etter at det var gjort, ble kvelden avrundet med noen øl og litt biljard på den lokale puben på Selbak sammen med Pål.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Sverige U18 v Nord-Irland U18 2-0 (1-0)
U18 Friendly
Sentralidrettsanlegget (@ Lisleby), 8 September 2024
1-0 Kalipha Jawla (45+1)
2-0 Kalipha Jawla (47)
Att: Ca. 100 (est)
Admission: Free

Next game: 09.09.2024: Lisleby v Moss 2 (@ Østfoldhallen)
Previous game: 07.09.2024: Färgelanda IF v Tösse IF
Previous norwegian game: 05.09.2024: Torp v Tistedalen

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg