Borgar v Askim Fotball 3 03.09.2024

Tirsdag 03.09.2024: Borgar v Askim Fotball 3

Med tidlig avspark på Gråvollen, passet det nokså bra med en tur dit opp for å være tilskuer når Borgar skulle ta imot Askim Fotball 3. Igjen fikk jeg med meg en FFK-kompis som allerede satt om bord på bussen da jeg hoppet på bussen mot Sarpsborg. Heldigvis skulle vi ikke fullt så langt, og vi befant oss fortsatt på riktig side av kommunegrensen da vi hoppet av ved Årumkrysset, krysset veien og skolegården til Årum skole, og ankom Gråvollen med et kvarters tid til avspark. Her er det fortsatt herlig naturgress, og matta så aldeles ypperlig ut, så her var det egentlig ingen grunn til å klage på noe som helst.

Det var fire lag som hadde skilt seg litt ut i toppen av 7. divisjon avdeling 2, som ble toppet av nettopp Askim Fotball 3. De sto med 23 poeng på 11 kamper, og hadde ett poeng ned til Skiptvet som hadde like mange kamper spilt. 22 poeng hadde også Rakkestad 2, men også én kamp mer spilt. På fjerdeplass lurte imidlertid Mysen, som sto med 21 og kun hadde spilt 10 kamper. Borgar fulgte på femteplass, der de sto med 16 poeng på 11 kamper, men kanskje kunne de hjelpe Skiptvet og Mysen litt denne kvelden ved å ta poeng fra sine gjester, og dermed hjelpe et førstelag mot opprykk.

Slik skulle det imidlertid ikke gå, og gjestene fra Indre Østfold tok initiativet i kampen selv om Borgar holdt stand en stund. Etter 25 minutters spill fikk vi dog nettsus for første gang denne kvelden, og det var Kastriot Besimi som sendte i vei et flatt skudd som fant veien til det bortre hjørnet. Dermed 0-1 og ledelse til Askim-laget, og det var også stillingen da dommer Zoran etter hvert blåste for pause. Med dette kunne man ta seg en tur i kiosken mens spillerne fikk seg en aldri så liten pust i bakken. Askim-laget fortsatte å kjøre på etter pause, og i det 59. minutt scoret Kastriot Besimi sitt andre og doblet ledelsen ved å drible seg gjennom og vippe lekkert over keeper og i mål til 0-2.

Et kvarter senere var Borgar-keeperen langt ute på bærtur og surret seg bort midt på egen banehalvdel. Askim stjal ballen, og Dawoud Lafi Naser Al-Aanazi satt ballen i mål fra rundt 30 meter. To minutter senere hadde gjestene et skudd i tverrliggeren fra langt hold, men to minutter etter det igjen fikk de likevel sitt fjerde. Al-Aanazi var igjen mannen som dunket ballen i mål etter å ha stormet gjennom på høyresiden, og dermed 0-4. I det siste ordinære minutt vartet Borgar opp med et flott angrep, og det ble avsluttet på like flott vis da Robin Braaten headet inn trøstemålet. Like etter var det slutt, og dermed endte det 1-4. Det var bare å komme seg bort til bussholdeplassen og vente på bussen hjemover.

Borgar v Askim Fotball 3 1-4 (0-1)