08.07.2015: Fotball-sightseeing i Nottingham

 

Jeg hadde i år faktisk tenkt å hoppe over den etter hvert årvisse juli-turen med treningskamper, men jeg var dum nok til å begynne å kikke på kampmenyen. Dermed ble jeg selvsagt snart fristet av både det ene og det andre – spesielt ettersom det kunne kombineres med en liten Englands-ferie med min mor og nevø, og før jeg visste ordet av det hadde jeg bestilt meg en Englands-tur. Etter fem-seks meget flotte dager i London, Nottingham, York, Scarborough og Whitby, tok jeg denne onsdagen avskjed med de to på York stasjon, og staret den fotball-relaterte delen av min tur. Første stopp var Nottingham og Hucknall, og jeg benyttet derfor anledningen til å ta en kikk på Basford Uniteds hjemmebane Greenwich Avenue, som lå rett i nærheten av mitt hotell.

 

Basford United er en klubb jeg har vært nokså nysgjerrig på en stund. Dette skyldes av en eller annen grunn klubben selv i større grad en dens hjemmebane, som ligger tilknyttet et stort offentlig grøntområde som åpenbart er nokså populært blant områdets hundeeiere og andre turgåere. Basford United har jo klatret skikkelig i pyramiden de siste årene, etter å ha spilt 2011/12-sesongen i Central Midlands League (South Division). Etter å ha vunnet tittelen den sesongen, sikret de seg opprykk til East Midlands Counties League. Der ble det umiddelbart ny tittel og dermed nytt opprykk; denne gang til North East Counties League Premier Division. Der debuterte de med 5.plass, før de ble flyttet sidelengs over til Midland Football League Premier Division. Onde tunger hevdet at dette var et forsøk på å få seg en antatt enklere vei til step 4 (Heanor Town har for øvrig blitt flyttet på samme måte foran 2015/16-sesongen), og i så fall fungerte det, for med MFL-tittelen våren 2015 sikret de seg nemlig opprykk til NPL, der de kommende sesong vil spille i NPL 1 South.

 

Av deres hjemmebane Greenwich Avenue var det skuffende lite å se, da banen var gjerdet inn og låst, slik at det ikke var all verdens med innsyn jeg fikk. Men jeg fikk da i det minste tatt en liten kikk over eller gjennom gjerdet her og der, og knipset noen bilder (som jeg lar tale for seg) før jeg spaserte videre mot trikkeholdeplassen David Lane. Greenwich Avenue virket ikke altfor spennende, og min oppmerksomhet var allerede rettet mot kveldens kamp hos Hucknall Town. Jeg vil nok temmelig sikkert returnere til Greenwich Avenue for å se kamp her ved en senere anledning.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg