02.01.2013: En spasertur rundt i Nottingham

Jeg var tilbake i Nottingham i forbindelse med East Midlands Counties League oppgjøret Radford v Holbrook Sports, og fikk langt bedre tid enn jeg hadde beregnet. Jeg har ved et par tidligere besøk i byen alltid hatt et flott opphold, men aldri surret meg til å gjøre stort annet enn å dra på fotballkamp, og å sitte på byen eller dra ut på nattelivet. Derfor benyttet jeg anledningen til en rundtur til fots i Nottingham

Inne i sentrums fotgjengersone står statuen av den jublende managerlegenden Brian Clough. Derfra spaserte jeg ned til puben Ye Olde Trip To Jerusalem. Dette er Englands eldste pub, angivelig fra 1189, og de underjordiske gangene er rett og slett hugget ut av fjellveggen under Nottingham Castle. Absolutt verdt et besøk om man er i Nottingham.

Etter å ha smakt på pubens varer tok jeg fatt på den noe lengre spaserturen ned forbi byens jernbanestasjon, videre ned London Road mot elva Trent. De to mest kjente Nottingham-klubbene ligger kun et par hundre meter fra hverandre, på hver sin side av elva. Dette gjør de to til de to nærmeste naboer i Football League. Verdens eldste nåværende profesjonelle klubb, Notts County, holder til på Nottingham-siden av elva.

Jeg hadde tidligere besøkt begge stadioner i forbindelse med kamp, men hadde ikke noe imot et gjensyn. Samtidig hadde jeg ikke vært altfor flink til å ta bilder ved mine stadionbesøk den gangen, så jeg tenkte prøve å knipse et par. På Meadow Lane var portene åpne og unge spillere gikk ut og inn av garderobeinngangen, så jeg snek meg inn et lite halvminutt og knipset et par blinkskudd før jeg satt gikk videre mot Ladybay Bridge.

Nottingham Forest ligger rett på andre siden av elva Trent, som utgjør grensen til West Bridgford. Tribunen Trent End lener seg nesten utover elva, med gangveien langs elvebredden som går under denne tribunen. Via Ladybay Bridge tok jeg meg over elva og fikk tatt en kikk også på City Ground. Her var det trafikk på billettkontoret, og et antall Forest-supportere var møtt frem for å sikre seg billetter til en eller annen kamp. Undertegnede gikk tilbake over elva via Trent Bridge og tok en pause for å bli servert en deilig burger av lettkledde servetriser på restauranten Hooters, før jeg omsider fikk returnert til hotellet og frisket meg opp litt før jeg omsider satt kursen mot kveldens kamp.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg