Rosseröds IK v Henån-Gilleby IF 01.09.2024

Søndag 01.09.2024: Rosseröds IK v Henån-Gilleby IF

Etter FFK-kampen dagen før, hadde kvelden blitt avsluttet på Rodgers Pub på Selbak, og selv om noen av oss hadde vært fornuftige nok til å komme seg hjemover før det ble for sent, gjaldt det ikke alle. Selv hadde jeg vaklet hjemover en gang etter stengetid i 03.30-tiden, og heller ikke klart å komme meg i seng før klokka hadde passert fem. Jeg var derfor litt trøtt i trynet da jeg likevel klarte å komme meg opp i 10-tiden for å ringe Jon Erik. Vi hadde nemlig avtalt å snakkes vedrørende en mulig utflukt til Sverige, der det var muligheter for en dobbel med to nye baner for oss begge to. Han var fortsatt interessert, så dermed var det bare å hoppe i dusjen og gjøre seg klar, slik at vi snart kunne sette kursen mot grensen for tredje dag på rad.

Etter en liten stopp på veien, tok vi etter hvert av E6, kjørte gjennom Uddevalla og tok av igjen rett etter Rimmersvallen, og omtrent ti minutter etter det kunne vi parkere utenfor Hedevallen, som er hjemmebanen til Rosseröds IK. Her ligger den et lite stykke sørøst for Uddevalla, og selv om det ikke er altfor langt inn til nevnte by, har Hedevallen en temmelig landlig beliggenhet. Hit ville det uten tvil vært en utfordring å ta seg uten bil. Vi ti minutters tid til avspark betalte vi 50 kroner hver i inngang, og var klare for kamp mellom vertene Rosseröds IK og gjestene Henån-Gilleby IF i Division 4 Bohuslän Dalsland.

Det er sannelig ikke mye informasjon å finne om Rosseröds IK og deres historie, men klubben ble åpenbart stiftet i 1949. Bortsett fra dette er det svært begrenset hva jeg kan fortelle om klubben. Jeg ser imidlertid at de i 2016 spilte i (og sikret seg opprykk fra) Division 6, mens de i Covid-året 2020 vant samtlige kamper og en forkortet Division 5 og rykket opp til Division 4 Bohuslän Dalsland. I 2023 var de tilbake i Division 5, men vant da nok en gang divisjonen slik at de nå igjen er tilbake i Division 4 Bohuslän Dalsland, som altså er ensbetydende med nivå seks av det svenske divisjonssystemet.

Hedevallen er et riktig så trivelig sted å se fotball, med en flott gressmatte. På langsiden der vi kom inn, har man på den ene banehalvdelen en åpen og tilsynelatende hjemmesnekret tretribune som det har blitt festet plastseter til. Lenger ned langs denne langsiden har man foran klubbhuset en voll som strekker seg ned mot hjørnet, og oppe på den er det en slags plattform eller veranda foran klubbhuset. Borte i det ene hjørnet har man en fin og høyreist speakerbu, og uten å foregripe begivenhetenes gang, fikk jeg etter hvert tatt noen bilder derfra og konstatert at den bød på fin utsikt over banen. Laglederbenkene er å finne på motsatt langside.

Tabellen for Division 4 Bohuslän Dalsland ble toppet av suverene Mellerud, som sto med 48 poeng på sine 16 kamper, og de som er gode i hoderegning forstår at de hadde vunnet alle sine kamper hittil. De hadde en solid luke på henholdsvis 14 og 15 poeng ned til toer IFK Uddevalla og treer Eds FF. Deretter fulgte Brålanda IF på fjerde med 28 poeng, og Henån-Gilleby IF på femte med 27 poeng, og det var sistnevnte som var bortelag i kampen vi nå skulle se. For Rosseröd IK sin del, lå de helt sist av de tolv lagene i divisjonen, med kun ni poeng. En dårligere målforskjell skilte de fra Ellenö IK, mens det var fem poeng opp til Högsäters GF og seks poeng opp til duoen Groheds IF og Åsebro IF.

Tabellsituasjonen tatt i betraktning, holdt vi bortelaget som favoritter, og det var da også gjestene fra Orust som startet best og tok initiativet i kampen, men det var jumboen Rosseröd som noe overraskende tok ledelsen etter en halvtimes spill. Det skjedde på en kontring, og det var et fint angrep som endte med at man driblet seg forbi en mann og tilsynelatende satt ballen til side for keeper. Den må imidlertid ha vært innom en motspiller, for målet ble registrert som et selvmål, men uansett sto det 1-0. Hernån-Gilleby svarte derimot umiddelbart, for et minutt senere ble et frispark slått inn i feltet, og der fikk John Olsson på nokså akrobatisk og fikst vis styrt ballen i mål til 1-1. Det var også stillingen halvveis.

Ti minutter ut i andre omgang hadde vertene fått straffe, og det var faktisk keeperen Craig Stephenson som kom frem for å ta den. Han gjorde ingen feil, og dermed var Rosseröd tilbake i ledelsen med 2-1. Mens Jon Erik og jeg hadde en hyggelig prat med to stadig mer nervøse klubbledere borte ved speakerbua, tikket klokka i favør Rosseröd, som kjempet for å holde unna og dra i land en meget sterk og ikke minst viktig trepoenger. Med både en 14-åring og en 15-åring på laget gjorde de akkurat det ganske bra nokså lenge, men helt på tampen skulle det rakne. I det 89. minutt fikk de ikke klarert skikkelig, og Oliver Clemens Maug dunket ballen kontant i det bortre hjørnet og utlignet til 2-2.

Rosseröd skulle heller ikke få med seg det ene poenget, for i det første overtidsminuttet snudde gjestene kampen. Det skjedde fra et hjørnespark, og det var Alexander Hellohf som styrte ballen i mål via stolpen. Dermed 2-3, og ut fra jubelen var det tydeligvis noen tilreisende fra Orust blant det som ble oppgitt å være 43 publikummere (selv telte jeg drøyt 60). Kort etter var det slutt, og dermed ble 2-3 også sluttresultatet. Skuffende for Rosseröd som holdt unna så lenge, selvsagt. Desto mer gledelig for Henån-Gilleby, som dro det i land selv om det satt langt inne. For vår del var det bare å hoppe i bilen og sette kursen nordover mot Dalsland og neste kamp.