Fredrikstad v Hødd 10.10.2020

 

Lørdag 10.10.2020: Fredrikstad v Hødd

Etter at Fredrikstad hadde gått gjennom ‘grunnserien’ uten poengtap, skulle man nå ta fatt på det såkalte ‘sluttspillet’ man har bestemt seg for å gjennomfør i årets temmelig spesielle sesong. Med seier i samtlige 13 kamper ledet selvsagt FFK stort, og hadde 13 poengs luke ned til forfølgerne. En av disse var Hødd, som var gjester på stadion denne lørdagen. Nok en gang hadde jeg blitt invitert til Terje Høili’s VIP-losje. I tillegg hadde jeg også fått tilbud om å overta billetten til min kompis Jon Erik, som i motsetning til meg hadde blitt trukket ut, men i og med at jeg allerede hadde sikret meg innpass, var det greit å gi beskjed om at han kunne gi den til noen andre slik at også en annen FFK-er kunne komme seg på kamp.

Etter å ha blitt hentet av min far, kom vi oss på plass en times tid før avspark, og mens vi ventet på matservering gikk praten med blant annet min sidemann Raymond Kvisvik. Dagens rett var biff à la Lindström, og kanskje derfor følte Ludvig Begby det passet seg å påpeke at hans svenske lagkamerat Jakob Lindström var i start-elleveren og således ikke hatt noe med maten å gjøre. Begby selv håpet også at dette var siste gang han representerte spillergruppa i VIP-losjen og at han snart heller kunne gjøre comeback etter et langt skadefravær. Etter at vi hadde fått høre litt om kampplanene, fikk vi spist opp før det var på tide å trekke ut i påvente av spillernes innmarsj og avspark.

Mens de sju nederste i de to 2. divisjons-avdelingene nå var ferdigspilt for sesongen, skulle de sju øverste altså kjempe videre om opprykk i det såkalte sluttspillet. FFK hadde som nevnt full pott og 13 poeng ned til dagens gjester fra Ulsteinvik. Hakk i hæl på Hødd fulgte ulveflokken som bestod av Alta, Kvik Halden og Skeid, og alle disse tre hadde kun ett poeng opp til andreplassen. Til sluttspillet hadde også Brattvåg og Tromsdalen tatt seg, men med henholdsvis sju og åtte poeng opp til kvalkik.plassen, skulle akkurat det godt gjøres. TUIL skal i hvert fall ha berøm for at de med en sen scoring i siste ‘grunnspill-runde’ tok sluttspill-plassen på bekostning av VIF 2. Således sørget de heldigvis for at vi slapp et sluttspill som ble redusert til ytterligere parodi med deltakende andrelag (som selvsagt burde hatt en egen liga).

Hødd måtte ha et resultat her for å holde forfølgerne bak seg, og det var sunnmøringene som i det 10. minutt tok ledelsen da Robin Hjelmeseth.headet inn 0-1. Det var dog FFK som kjørte kampen, og de leverte faktisk sin kanskje beste omgang. Dessverre sto ikke avslutningene i stil der rødbuksene produserte sjanser på løpende bånd. Både kaptein Henrik Kjelsrud Johansen og Anas Farah Ali brant sjanse etter sjanse. Ryggsekken var på, og skudd gikk over, til side for mål, ble blokkert eller reddet av en glimrende Ole- Monrad Alme i Hødd-målet. FFK skjøt og skjøt, men utrolig nok sto det fortsatt 0-1 da vi trakk oss inn igjen i losjen for å få servert dessert. Imponerende FFK-spill til tross for sjansesløseriet, og de fleste hadde fortsatt god tro på at denne kampen nok skulle snus.

FFK startet andre omgang på samme måte, og gikk straks i gang med jakten på en utligning. Men mens FFK bommet der fremme, var Hødd effektive og kontret inn 0-2 i det 53. minutt. Etter dette virket det på meg som om FFKs spill ble noe mer tafatt. Kaptein Kjelsrud burde alene hat et hattrick, og selv om han scorer en del mål, er det litt bekymringsfullt hvor mange sjanser han som lagets spydspiss trenger. Med et drøyt kvarter igjen sto det 0-3 etter nok en Hødd-kontring, og på det tidspunktet sto det 17-3 til FFK i skuddstatistikken! Noen minutter senere fikk dog FFK et straffespark, og Maikel Nieves – som heldigvis hadde kommet innpå for Anas Farah Ali – sørget for et trøstemål ved å sette inn 1-3. Det ble også sluttresultatet, og FFK hadde gått på årets første poengtap mot et Hødd som gjorde jobben de kom for å gjøre og således kanskje tilrev seg et lite initiativ i kampen om andreplassen enn så lenge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Hødd 1-3 (0-1)
2. divisjon avd. 1
Nye Fredrikstad Stadion, 10 October 2020
0-1 Robin Hjelmeseth (10)
0-2 Melvin Tony Frithzell (53)
0-3 Paul-Henri Moussinga Mouasso (75)
1-3 Maikel Nieves (pen, 79)
Att: The maximum 200 allowed
Admission: Free (invited to Terje Høili’s VIP lounge)

Next game: 11.10.2020: Kvik Halden v Tromsdalen
Previous game: 05.10.2020: Kråkerøy G19 v Drøbak/Frogn G19 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg