Trøgstad/Båstad v Kråkerøy 2 08.04.2024

 

Mandag 08.04.2024: Trøgstad/Båstad v Kråkerøy 2

Det var en gang like etter klokken 08.30 at jeg denne mandagsmorgenen kunne låse meg inn hjemme hos meg selv etter en helg i Bergen. Tre FFK-poeng hadde også blitt med hjem i bagasjen, så det var bare fryd og gammen. Det var imidlertid ingen grunn til å hvile på laurbærene, og jeg hadde faktisk vurdert å nærmest snu i døra og dra til Elverum for å se FFK 2. Selv jeg måtte innse at det var litt drøyt, og at de kjentes litt tungt ved tanken på det. Da det tross alt ble en kamp på meg også denne kvelden, var det likevel ikke i mitt nærmeste lokalområdet. Til syvende og sist lot jeg meg nemlig lokke til indre Østfold og en klubb som normalt sett er temmelig kronglete for meg å besøke uten bil.

Trøgstad/Båstad måtte i fjor høst spille sine siste hjemmekamper på Trøgstad Stadion etter at noen hadde drevet vandalisme ved å spole rundt på kunstgresset på Trøgstad kunstgress, som de da normalt brukte. Jeg fikk aldri kommet meg dit innen sesongen var ferdig, og regnet med at muligheten var borte for denne gang, men nå er det tydeligvis lagt nytt kunstgress på Trøgstad Stadion slik at deres hjemmekamper i år også var satt opp der. Da jeg så at Trond hadde tenkt seg dit, var det bare å forhøre seg med ham, og da han gladelig tilbød skyss, var det bare å komme seg opp til ‘den andre byen’ for å bli plukket opp. Snart var vi på vei mot indre Østfold, Trøgstad, og en ny bane for undertegnede.

Trøgstad/Båstad endte i år som nummer to bak Torp i 6. divisjon avdeling 1, og sikret seg dermed kvalifiserings-plassen ved å slå treer NMBUI på målforskjell. En dramatisk kvalifiseringskamp mot Driv (som var toer i den andre avdelingen) skulle egentlig vært spilt på Mjær Stadion i Enebakk, men da de ikke fikk klar banen der, endte man opp med å måtte flytte oppgjøret til Spydeberg. Der ble det som nevnt et dramatisk oppgjør som gikk til ekstraomganger, men det var Trøgstad/Båstad som til slutt seiret og dermed sikret seg retur til 5. divisjon på første forsøk. Der skulle de nå altså sesongåpne mot Kråkerøy 2, men da vi ankom fikk vi snart høre at vertene måtte klare seg Lars Erik Ludvigsen, som var en viktig brikke i fjor.

Borte på bortre langside har man på Trøgstad Stadion flere seksjoner ved siden av hverandre med åpen tretribune. Her er det gjerdet inn så omhyggelig mellom tribunen(e) og banen at Trond rett og slett ga opp og i stedet slo seg ned på indre bane mens jeg tittet meg rundt. Kråkerøy hadde mye ball i første omgang, men Trøgstad/Båstad var langt mer direkte og etter hvert også effektive. Hjemmelaget hadde etter et kvarters tid en heading i tverrliggeren. I det 34. minutt fikk vertene frispark, og mens Kråkerøy var mest opptatt av å klage på både avgjørelsen og ballens plassering, tok de det raskt. Det ga uttelling, for selv om keeper parerte, falt ballen til rette for Ayan Akram som satt inn returen og sendte Trø/Bå i ledelsen 1-0. Det gjelder å følge med å holde fokus.

Med det kunne også vertene ta pause med en knepen ledelse, men de ble satt under press i andre omgang. Kråkerøy hadde igjen mye ball og presset vertene bakover, men sløste en del med mulighetene de fikk. I det 72. minutt fikk gjestene omsider uttelling, og Leon van Nguyen var mannen som utlignet med en elegant vipp over hjemmekeeperen. Det ble en spennende avslutning på kampen, og Trø/Bå så også ut til å få en viss ny giv, samtidig som også Kråkerøy jaktet et ledermål som ville snudd kampen i deres favor. Det ble rett og slett ingen flere mål, og poengdeling var det kanskje ingen av lagene som var direkte storfornøyd med. Fornøyd var derimot vi med dagens dont da vi kom oss i bilen og satt kursen sørover igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 238:
Trøgstad/Båstad v Kråkerøy 2 1-1 (1-0)
5. divisjon Østfold
Trøgstad Stadion, 8 April 2024
1-0 Ayan Akram (33)
1-1 Leon van Nguyen (72)
Att: 67 (h/c)
Admission: Free

Next game: 09.04.2024: Bærums Verk Hauger v Bærum 2
Previous game: 07.04.2024: Brann v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg