Rolvsøy v Vansjø/Svinndal 23.04.2024

Tirsdag 23.04.2024: Rolvsøy v Vansjø/Svinndal

Det skjer hvert eneste år, om man vil eller ikke, og det er jo naturlig all den tid vi alle stadig blir eldre. Det får man ikke gjort noe med, og denne dagen var det igjen min tur til å ‘feire’ at man har blitt enda et år eldre. Spørsmålet var hvem som skulle få den tvilsomme æren av å få bursdagsbarnet på besøk denne dagen, og det sto til slutt mellom tre oppgjør i 6. divisjon avdeling 2, som alle tre bød på oppgjør mellom to førstelag. Jeg valgte til slutt å sette kursen mot Evjeplassen for å se kampen mellom Rolvsøy og Vansjø/Svinndal, så det var bare å komme seg over med ferga fra Selbak og tusle den nokså kjedelige veien derfra og bort til Evjeplassen, gjennom industriområdet langs Tomteveien.

Da jeg ankom med rundt tjue minutter til avspark, var det fortsatt noen smårollinger som holdt på ute på banen, mens spillerne var i gang med oppvarmingen på den delen som ikke var i bruk. I årets 6. divisjon Østfold avdeling 2 hadde Rolvsøy startet med å spille uavgjort hjemme mot outsiderne NMBUI, men hadde deretter tapt borte mot Kambo. For Vansjø/Svinndal sin del husker vi hvordan de hadde en blytung sesong uten et eneste poeng i fjor, men V/S er likevel fortsatt å finne i 6. divisjon fordi andre lag har trukket seg. Nå hadde de tapt sine to første kamper, og sto allerede med nokså stygge 3-16 i målforskjell i tillegg til en 0 i poengprotokollen. Jeg hadde god tro på at jeg skulle få se en del mål denne kvelden.

Der var imidlertid V/S som tok en tidlig ledelse allerede i kampens femte minutt, og det skjedde på et straffespark satt i mål av storscorer Andreas Sandum. Han skulle ble en av kampens toneangivende spillere, og jeg nevner at han i fjor scoret 16 mål på 18 kamper for V/S, og det er intet mindre enn imponerende når man spiller på et lag som ender sesongen med 0-0-18, 0 poeng, og målforskjellen 21-141! Han skulle notere seg for flere denne kvelden, men først var det Jesper Brettengen som utlignet for Rolvsøy etter ti minutter. Etter tjue minutter var Sandum frempå igjen, og det sto 1-2, men seks minutter senere utlignet Rolvsøy igjen. Et innlegg foran mål havnet hos i røde og gule striper som vendte opp og dunket ballen i mål, et lite minutt etter at vertene også hadde brent en kjempesjanse ved å skyte over fra et par meters hold. Med drøyt ti minutter til pause tok Sandum frispark for V/S, og skjøt rett i mål, slik at det sto 2-3 halvveis.

Rolvsøy utlignet for tredje gang i det 53. minutt, og de er åpenbart avhengige av å score en del mål, for defensivt så det ikke spesielt betryggende ut. Sju minutter senere slapp de nemlig inn igjen, og nok en gang var det Sandum som var målscorer med en lobb fra distanse som keeper nok burde tatt. 3-4, og samtlige bortemål scoret av Sandum, men Rolvsøy brukte ikke særlig lang tid på å utligne for fjerde gang ved å plassere ballen i krysset. I det 70. minutt tok de også ledelsen for første gang da V/S-keeperen måtte gi en retur som ble omsatt i scoring, og Rolvsøy ledet 5-4. De som trodde at jobben var gjort, måtte imidlertid tro om igjen, for V/S ga seg ikke.

I det 77. minutt hadde gjestene et frispark som gikk rett i krysstolpen, og to minutter senere traff de stolpen med nok et frispark. Returen ble plukket opp og spilt gjennom feltet, der en V/S spiller var en liten millimeter fra å sette foten til. Med ti minutter igjen traff utrolig nok V/S stolpen igjen for tredje gang på få minutter, og Rolvsøy levde farlig. De klarte imidlertid å ro seieren i land til slutt, men det var sannelig på hengende håret. Det virker også som om Rolvsøy brenner en god del store sjanser, samtidig som de nok må ha en del mål om denne kampen var et godt bilde på deres defensiv. Denne gangen ble i hvert fall alle poengene igjen på Rolvsøy, mens V/S måtte dra tomhendte hjem selv om de denne gang var veldig nære å få med seg noe. For min del var det bare å tusle tilbake mot ferga.

Rolvsøy v Vansjø/Svinndal 5-4 (2-3)