Råde v Moss 24.04.2024

Onsdag 24.04.2024: Råde v Moss

Nå skulle det spilles cup i tre midtuker på rad fremover, og denne uka var det cupens andre runde det skulle dreie seg om. FFKs bortekamp mot FK Eik Tønsberg 871 hadde blitt berammet til torsdagen, men det var ingen grunn til å ikke få med seg en cupkamp også på onsdagen, for ikke så altfor langt unna hadde Råde blitt satt opp mot Moss. Kunne det komme en aldri så liten cupskrell der? Det var lov å håpe, og jeg bestemte meg for å ta turen. To kompiser hadde også lyst til å få med seg denne kampen, og en av de valgte å kjøre. Jeg ordnet billetter på nettet til 100 kroner per person, og etter at jeg ble plukket opp satt vi kursen mot Råde, der vi denne gang også måtte punge ut 75 kroner for å få parkere.

Det var allerede godt med folk som hadde møtt opp på Råde Stadion for å se om 4. divisjons-laget kunne tukte mossingene fra 1. divisjon og sørge for en mulig cupbombe. Jeg hadde tippet at man fort kunne klare å bikke 1 500 tilskuere, slik at det ville bli nok en innbringende dag for Råde, men var muligens ørlite optimistisk. Råde hadde slått ut Askim Fotball og Sparta i kvalifiseringsrundene, og deretter 2. divisjons-klubben Kvik Halden i første ordinære runde. De var jo også storfavoritter til å vinne Østfold-kretsens 4. divisjon for tredje år på rad (og dermed få en ny mulighet i kvalifisering mot Vestfold-vinneren etter å ha snublet to år på rad). De hadde dog gått på et tap borte mot Kråkerøy i sin andre seriekamp, men vunnet de to andre foreløpig. Moss sto på sin side med to seire og to tap hittil i årets 1. divisjon, samtidig som de hadde slått ut lokalrivalen Sprint-Jeløy i første runde.

Det virket tidlig som om tre divisjoner i mossingenes favør muligens gjorde seg gjeldende, selv om jeg ble fortalt at Moss byttet åtte spillere fra forrige seriekamp. Moss tok etter fem minutter nemlig en tidlig ledelse da Thomas Klemetsen Jakobsen satt inn 0-1. Jeg overhørte selv hvordan noen til siden for oss uttrykke frykt for at det nå kunne bli stygt med et så tidlig baklengsmål, men Råde brettet opp ermene og kjempet seg inn i kampen mens jeg sto og samtalte litt med Trond Sæterøy og Stig-André Lippert, som også hadde møtt opp. Råde var i det 39. minutt nære på en utligning, men skuddet fra Deni Hasanagic(?) smalt i stolpen. Etter en muligens noe overraskende jevnspilt første omgang sto det 0-1 til pause.

Råde fortsatte jakten på utligning etter hvilen, men misbrukte en enorm mulighet da de kom alene gjennom. Sekunder senere fikk de dog likevel sin utligning, og det var innbytter Rinor Topallaj som var målscorer. Vi befant oss i kampens 53. minutt, og det sto 1-1. Nå luktet Råde virkelig muligheten for å ta en fin skalp, selv om de levde farlig et øyeblikk da Moss hadde et skudd i tverrliggeren sekunder før vi passerte timen. I det 75. minutt lå ballen på straffemerket, og det var Råde som hadde blitt tildelt straffespark etter at Topallaj ble lagt i bakken. MFK-keeper Alias Bachke reddet forsøket fra Simen Kind Mikalsen, men sistnevnte var selv først frempå og satt inn returen. 2-1 til Råde, og det var heller ikke direkte ufortjent!

Råde kriget kampen gjennom, og hadde forsøkt å presse høyt mot mossingene. Det må man si at de lykkes med. Godt hjulpet av en god keeper i Thomas Johansen klarte Råde også i stå imot da Moss jaktet en utligning mot slutten. Etter noen nervøse tilleggsminutter ble det til slutt blåst av med 2-1 som sluttresultat, og Råde hadde slått ut Moss av cupen foran det som skal ha vært 1 012 tilskuere. Neste runde skulle heldigvis være gjenstand for trekning (slik det burde vært helt fra starten) som skulle skje etter torsdagskampene, men Råde fikk motstand de like gjerne kunne fått i første runde når cupen settes opp ved hjelp av synsing fra NFF. Sarpsborg 08 ble som kjent motstanderen i tredje runde, og også den kampen skulle jeg etter hvert få med meg.

Råde v Moss 2-1 (0-1)