Kråkerøy v Østsiden 25.03.2024

Mandag 25.03.2024: Kråkerøy v Østsiden

Denne mandagen hadde jeg igjen alliert meg med Trond, og planen var at vi skulle gå for en dobbel i Fredrikstad-området. På Kråkerøy skulle Kråkerøy og Østsiden møtes til en siste test før seriestart, og avspark der var tidlig nok til at vi også ville rekke å få med oss ytterligere en treningskamp i form av Begby v Tistedalen. Vel fremme på Kråkerøy ante vi lite om hva for en aldeles spinnvill forestilling vi hadde i vente der. På dette tidspunktet var faktisk Kråkerøy det laget jeg hadde sett flest ganger hittil i 2024, og dette var den sjette treningskampen jeg skulle se de i i løpet av årets første måneder. I de første kampene hadde de for meg fremstått som veldig solide, mens det hadde virket litt mer shaky bakover i de siste par kampene, men jeg regnet med at de igjen vil være å finne på øvre del av 4. divisjons-tabellen i år.

For Østsiden sin del hadde jeg mistenkt at de kunne få en noe tyngre sesong, men med unntak av at de fikk kjørt seg skikkelig mot rekruttene til Sarpsborg 08, hadde de slett ikke sett så verst ut. Øssia vil nok uansett som vanlig være et lag det er vanskelig å bli helt klok på, slik i hvert fall jeg ofte har følt de de siste årene. Det skulle vel uansett godt gjøres om noen av de skal kunne klare det mesterstykket å tukte Råde, som også i år vil være divisjonens klare favoritt. På Kråkerøy Stadion fikk vi snart også selskap av banehopperen Terje Mollestad, som også er mannen bak siden Nordic Stadiums, og som også han hadde tenkt seg videre til Begby.

Vanviddet startet allerede i kampens fjerde minutt, da Stian Benvold sendte Øssia i ledelsen 0-1, men allerede et lite minutt etterpå utlignet Håkon Wæhler til 1-1. Etter et drøyt kvarter sviktet det fullstendig i Kråkerøy-forsvaret, og da Øssia kom to stykker alene gjennom, hadde Bendvold til slutt en enkel oppgave med å sette inn 1-2. I det 30. minutt sørget Wæhler igjen for balanse, og to minutter senere noterte han seg for hattrick ved å sende et frispark fra rett utenfor 16-meteren rett i mål på herlig vis. 3-2 var også stillingen til pause etter en svært underholdende omgang der Kråkerøy hadde mest ball mens Øssia sto høyt og frustrerte hjemmelaget. Vi skulle få mer god underholdning etter hvilen.

Stian Bendvold ville ikke være noe dårligere enn Wæhler, og i kampens 50. minutt scoret han faktisk to ganger. Først kunne han etter et fantastisk gjennomspill runde keeper og utligne til 3-3, og sekunder senere dukket han opp på bakre stolpe og sendte Øssia tilbake i føringen 3-4. Det var også oppskriften da han etter en times tid satt inn sitt femte for dagen og økte til 3-5. Vi hadde så vidt spilt en time, og hadde fått åtte mål som samtlige hadde blitt scoret av to av banens aktører som for øvrig har en FFK-tilknyting til felles. Mens Benvold de siste årene har spilt for FFK 2, er Wæhler klubbens fysioterapeut. Nå overlot de imidlertid scenen til andre, og i det 69. minutt var det Leon van Nguyen som headet inn reduseringen til 4-5 for Kråkerøy. Vertene skulle også få en utligning, og den var det Erlend Skiftestad som i det 84. minutt besørget ved å vippe elegant over keeper. Dermed endte det 5-5, men denne kampen kunne rett og slett like gjerne endt 8-8, for det var en sjansebonaza uten like, og en fantastisk artig kamp. Underholdningen til tross, måtte vi dog farte raskt videre til neste kamp.

Kråkerøy v Østsiden 5-5 (3-2)