Greåker v Sparta 26.04.2024

Fredag 26.04.2024: Greåker v Sparta

Denne fredagen hadde jeg sammen med Jon Erik vurdert flere alternativer over grensen i Sverige, og det var da også det som fristet mest, men da han etter hvert kastet inn håndkledet var det bare å i stedet ta en kikk på fotball-menyen her hjemme. Jeg var til slutt også inne på tanken om å bli holde meg hjemme, men ombestemte meg plutselig i siste liten. Jeg valgte å likevel ta turen ut for å se Greåker v Sparta på Moa, og etter å ha kastet på meg klærne og strøket på dør, busset jeg dit opp via et bussbytte i Fredrikstad. Ved ankomst så jeg snart at også Trond ikke helt overraskende hadde tatt turen, og siden han er en fin fyr til tross for å være særping, endte jeg opp med å se kampen i hans selskap etter å ha betalt 50 kroner for en inngangsbillett.

Greåker klarte å returnere til 4. divisjon på første forsøk med opprykk i fjor, og de nyopprykkede vertene sto med én seier og to tap på sine tre første kamper. Trond hadde allerede vært i prat med en muligens noe bekymret Greåker-leder som imidlertid hadde kunnet fortelle at de manglet flere av sine faste spillere denne kvelden og fryktet at det kunne bli litt stygt for hjemmelagets del mot et Sparta som mange har visse forventninger til i år. Etter at sistnevnte slo ut Borgen og deretter tapte for Råde i cupen, hadde de derimot gått på et overraskende hjemmetap for Moss 2 i serieåpningen, før de slo Sprint-Jeløy 2 borte og gikk på et nytt hjemmetap mot Kråkerøy. De lå dermed muligens noe etter skjema, men hadde favorittstempelet på Moa denne kvelden.

Sparta gikk da også rett i angrep og satt Greåker under et massivt press. I det 12 .minutt fikk de straffespark uten at hverken jeg eller Trond så hvorfor, men det ble uansett sendt over mål. To minutter senere tok de likevel ledelsen da Leo Olsen headet inn en corner. Omtrent fem minutter senere doblet Rayan Dosky til 0-2, og Sparta hadde festet et solid grep. Da Dion Tahiri styrte inn 0-3 i det 37. minutt, var det bare starten på en periode der Sparta scoret tre mål på like mange minutter. Albert Makiadi økte til 0-4 med et kontant skudd i mål, og Rayan Dosky la på til 0-5 med sitt andre for kvelden. Det var også stillingen halvveis, etter en omgang med stor Sparta-dominans, og der Greåkers største sjanse var et skudd like utenfor. En episode som for øvrig skapte latter på sidelinjen var da en Sparta-spiller halvveis ut i omgangen måtte løpe av for å spy i en av søppelbøttene, og umiddelbart fikk spørsmål fra en tilskuer som åpenbart kjente ham godt: «Er det maten til mora di?». Det kom en rask respons og et smil tilbake, før han løp ut på banen igjen.

Greåker forsøkte etter pause å løfte spillet, men det var fortsatt Sparta som var det førende laget, og Oltion Bllacaku økte i det 64. minutt til 0-6 etter klabb og babb. Seks minutter senere hadde gjestene blitt tildelt straffespark, og Anwar Elyounoussi da han satt inn 0-7. Ytterligere fire minutter frem i tid hadde Elias Aune Myrvang tegnet seg på scoringslista med 0-8, og nye fire minutter gikk før et flott angrep endte med 0-9 signert Leywan Ahmadi Darbandi. Sparta hadde deretter også et skudd i tverrliggeren, og med et par minutter igjen hadde Greåker det samme. Flere mål ble det dog ikke, og kveldens overhøvling stanset dermed på 0-9. Med skyss fra Trond rakk jeg til og med akkurat 22.00-bussen hjem fra Sarpsborg bussterminal.

Greåker v Sparta 0-9 (0-5)