Brann v Fredrikstad 07.04.2024

 

Søndag 07.04.2024: Brann v Fredrikstad

I forbindelse med Fredrikstad sin bortekamp mot Brann denne søndagen, hadde Pål og jeg allerede flydd over lørdag formiddag og kost oss i Vestlandets hovedstad med både fotball og god mat og drikke i løpet av lørdagen. Vi fikk nå karret oss ut av senga og tatt turen ned for å å få oss en god hotell-frokost. Deretter sjekket vi etter hvert ut fra Radisson Blu Royal Hotel og spaserte bort til Bergen stasjon for å låse inn bagene våre i en oppbevaringsboks der. Vi skulle nemlig hjem med nattoget etter kampslutt, og fant ut at det da ville være en omvei å måtte dra bortom hotellet igjen, så det var praktisk å låse de inn på stasjonen. Med det gjort, spaserte vi tilbake til Metz, der FFK-folket skulle samles.

Der ville Pål lade opp til kamp mens jeg selv hadde planlagt å først få med meg en annen kamp, for på Varden Amfi skulle nemlig Fyllingsdalen ta imot Kongsvinger 2. Jeg hadde imidlertid en snau time inntil jeg måtte dra dit, og lot meg derfor overtale til å bli med Pål på én øl først. Da vi ankom Metz så jeg imidlertid at de reklamerte med at de skulle vise Old Firm-kampen mellom Rangers og Celtic, og for å gjøre historien kort, endte det med at jeg til slutt ble igjen der og så den. Det var også en del andre FFK-supportere her, inkludert en delegasjon fra Kråkerøy IL. Etter at Rangers i det minste klarte å snu et tilsynelatende håpløst utgangspunkt til poeng, ankom etter hvert bussen som hadde kjørt fra Fredrikstad tidlig på morgenen. Der var det selvsagt en god del kjente med, og det var tydelig at noen ikke hadde bremset med væskeinntaket på veien over fjellet.

Etter en hyggelig stund på Metz var det etter hvert på tide å sette kursen mot stadion, og vi ble skysset opp av supporterbussen. Da vi omsider hadde fått parkert, kunne jeg beskue statuen av Kniksen på veien bort til inngangen for borteseksjonen, der i hvert fall de fleste kom inn uten de altfor store problemer. Bergenserne var som vanlig optimistiske på egne vegne, og hadde selvsagt også grunn til det, for de hadde vunnet sin serieåpning 4-2 borte mot Tromsø og måtte finne seg i favorittstempelet mot et nyopprykket FFK som for øvrig hadde tapt 0-2 hjemme mot Bodø/Glimt i sin første seriekamp for året. På forhånd ville jeg da også sagt at ett poeng her på Brann Stadion ville vært en bonus for FFKs del. Ikke minst med tanke på at Brann kun hadde ett eneste tap på de siste 30 hjemmekampene og er et av Norges beste lag.

De 16 287 tilskuerne fikk ikke se noen direkte festforestilling, og det gikk lenge uten noen sjanser. Det gikk imidlertid ikke lenge før bergenserne begynte å uttrykke misnøye med FFKs kynisme og bruk av tid ved stopp i spillet. Nå ble det jo litt av en snakkis rundt i fotball-Norge etter denne kampen, der FFK ble beskyldt for å spille destruktiv anti-fotball, og noen av spillerne dro den riktignok litt langt ved noen anledninger. Det er vel imidlertid ingen som forventer at et nyopprykket lag skal komme til Brann Stadion og forsøke å styre kampen og storme i angrep. Da hadde det blitt stygt. Noe av tiden FFK brukte ved dødballer var for å få flyttet opp folk før blant annet lange kast fra Philip Aukland. Det var også medvirkende i forkant av kampens første scoring, der Mai Traore kom seg fri på kanten og la inn til Stian Stray Molde som nærmest kunne spasere ballen i mål. 0-1! FFK ledet på Brann Stadion!

Man kan ikke annet enn å si at dette var en taktisk triumf for FFK, for Brann kom ikke til en eneste sjanse før hvilen, og lot seg merkbart frustrere. En taktisk triumf var det neppe for de som i pausen ble kastet ut for å blusse på bortetribunen. Visse av de ble overhodet ikke savnet! På banen presset Brann for utligning, og Joachim Soltvedt ladet kanonen, men heldigvis fikk Patrick Metcalfe blokkert. Snaut tjue minutter ut i andre omgang fikk også Branns stjerne Bård Finne sjansen, men denne gang var keeper Jonathan Fischer redningsmann med en flott benparade. I stedet slo FFK til igjen på en dødball som på første stolpe ble styrt inn av Stray Molde som ble tomålsscorer og doblet ledelsen til 0-2 i det 72. minutt. Noen av bergenserne begynte allerede å forlate stadion. Hele 13 minutter ble lagt til, men Brann stanget og stanget mot et solid FFK som dro tre i land seieren.

Dette var tre poeng jeg – og sikkert mange med meg – overhodet ikke hadde budsjettert med, og i gledesrusen var det neppe noen i bortesvingen som klarte å irritere seg voldsomt over at vi også denne gang ble holdt igjen en god stund etter kampslutt. Jeg var også sjeleglad for at jeg ikke skulle være med supporter-bussen hjem over fjellet. I stedet skulle vi altså med nattoget klokken elleve, og måtte først komme oss til stasjonen ved hjelp av bybanen. Vi kom ikke med den første bybanen, som var pakket til randen, men de neste fikk vi plass på. Dermed var det bare å hente ut bagasjen, kjøpe seg noe kveldsmat på stasjonen og etter hvert ta plass på nattoget, der vi var i samme kupe som Kråkerøy-delegasjonen. Vi kunne reise hjem med tre uventede poeng i bagasjen! Nå var det cupkamp mot Drøbak/Frogn som ventet for FFK, og deretter hjemmekamp og lokaloppgjør mot oppkomlingen Sarpsborg 08.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Brann v Fredrikstad 0-2 (0-1)
Eliteserien
Brann Stadion, 7 April 2024
0-1 Stian Stray Molde (42)
0-2 Stian Stray Molde (72)
Att: 16 287
Admission: 200 NOK

Next game: 08.04.2024: Trøgstad/Båstad v Kråkerøy 2
Previous game: 06.04.2024: SK Djerv v Varegg

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg