hits
Hjem/Home Grounds visited Kronologisk kampliste UK Kart/Map

Lørenskog v Moss 11.10.2015


Søndag 11.10.2015: Lørenskog v Moss

 Det var kun to dager til avreisen for min oktober-tur til England, men denne søndagen bestemte jeg meg likevel for å få meg med en dobbel dose fotball her hjemme. Jeg hadde allerede blinket meg ut toppoppgjøret i 2. divisjon avdeling 1 klokka 17.30 den ettermiddagen, da KFUM Oslo skulle ta imot Tromsdalen, men en rekke kamper hadde også avspark klokka 13.00, og av disse valgte jeg meg Lørenskog v Moss.

 Jeg tok bussen til Oslo og byttet der til ny buss til nedre Romerike. Det var med nød og neppe at jeg rakk å kaste meg på en av 401-bussene som sto klar til avgang da jeg steg av Drøbaks-bussen på Bussterminalen, men jeg var snart på vei mot Lørenskog og Rolvsrud Stadion. Etter å ha hoppet av ved Lørenskog busstasjon, gjensto kun en liten spasertur opp til Rolvsrud, der jeg betalte meg inn med 100 kroner.

 Jeg syntes nok kanskje det var litt stivt for en temmelig betydningsløs kamp i 2. divisjon, men må samtidig innrømme at det er nokså vrient å si hva som er passende på dette nivået. Samtidig som 100 kroner føles litt mye, vil nok eksempelvis 50 kroner være tilsvarende billig, og således er nok når sant skal sies 100 kroner litt nærmere det som vil være en naturlig pris?

 Skjønt en person som hovedsakelig ser sin fotball i engelsk non-league vil undre seg over hva man skal betale så mye før. Rammen rundt med klubbhus med egen bar er selvsagt fraværende, og det gjør det også vanskeligere å komme i kontakt meg personer som kan fortelle mer om klubben. Man vil jo kunne bli sett litt rart på her til lands om man kommer opp til en klubbrepresentant hos en klubb som Lørenskog for å forhøre seg om klubbhistorie, ambisjoner og den slags. Her hjemme er jo også - med noen unntak - en ting som kampprogram en ukjent fenomen og mangelvare.

 Vertene hadde ikke spesielt mye annet enn æren å spille for, men gjestene fra Moss i det minste spilte om en andreplass bak suverene Raufoss - i den grad en andreplass som ikke gir opprykk er særlig til motivasjon. I teorien hadde de som eneste klubb muligheten til å innhente totningene, men med tre kamper igjen og ni poeng opp til Raufoss, så sier det seg selv at det toget var gått, slik at de kunne konsentrere seg om å sikre andreplass i kamp med Kvik Halden og Frem Larvik.

 Rolvsrud Stadion er som man forventer av et anlegg i 2. eller 3. divisjon, og alt av tribunefasiliteter er å finne på den ene langsiden, der en ståtribune strekker seg i underkant av hele banens lengde. Laglederbenkene (og speaker-bua) er å finne på motsatt side, og ellers er det lite med fasiliteter. Et klubbhus med en kiosk står rett innenfor inngangspartiet på den ene kortsiden, mens det bak målet på motsatt kortside ikke er annet enn grusdekke og et lite «skog-område» som fungerer som buffer mellom anlegget og veien på oversiden.

 Den største skuffelsen var nok tilskuertallet på usle 89, og det kan man ikke være bekjent av når en gammel storhet(?) som Moss er bortelag. I sannhetens navn skal det nevnes at mossekråkene virket å være i klart flertall og nok utgjorde minst 3/4 av de fremmøtte, og det var deres gule og svarte helter som startet kampen best og dominerte den første halvdel av første omgang. De burde ha scoret både en og to ganger, men ga i stedet fra seg initiativet, og Sami Loulanti sendte hjemmelaget i føringen med fem minutter til pause. I omgangens siste minutt utlignet Saif Haydar Jafar med en langskudd fra 20 meter, slik at sto 1-1 halvveis.

 Lørenskog hadde vært det beste laget kvarteret før pause, og tilrev seg også initiativet fra start i andre omgang. Snaut tjue minutter ut i omgangen tok de igjen ledelsen ved Imad Ouhadou, og det virket snart som om Moss hadde avsluttet sesongen allerede. De satt i andre omgang innpå tre debutanter, og det var slett ikke ufortjent da Thomas Hasle fastsatte sluttresultatet til 3-1 med omtrent ti minutter igjen. Endelig var det også et norskklingende navn på scoringslista, som jeg faktisk var i stand til å stave.. Etter en nokså tam og skuffende affære, gikk jeg for å ta bussen tilbake mot Oslo og etter hvert dagens andre kamp.
Norwegian ground # 48:
Lørenskog v Moss 3-1 (1-1)
2. divisjon avdeling 2
Rolvsrud Stadion, 11 Oktober 2015
1-0 Sami Loulanti (40)
1-1 Saif Haydar Jafar (45)
2-1 Imad Ouhadou (64)
3-1 Thomas Hasle (80)
Inngang: 100 kroner
Tilskuere: 89

 

 

 

Kommenter / comment

Skriv en ny kommentar

Vikinghopper

Vikinghopper

45, Frogn

Jeg er lidenskapelig opptatt av engelsk fotball og har etter hvert blitt en ivrig groundhopper. Det vil si at jeg bruker enhver anledning til å reise rundt i England for å besøke flest mulige stadioner. Til tross for å være Reading supporter har jeg nå etter å ha fått den moderne fotballen i vrangstrupen konsentrert meg mest om non league fotballen, langt nedover i fotballpyramiden. Jeg ga sensommeren 2012 ut en reisehåndbok til engelsk fotball som tar for seg de fem øverste divisjoner. Den ble utgitt på Aschehoug og heter enkelt og greit "Engelsk fotball: lagene - pubene - banene". Denne har nå blitt utgitt i ny oppdatert versjon for 2013/14-sesongen. Så løp og kjøp :) Noen av disse reiseskildringene vil bli fryktelig lange, så jeg forsøkte en løsning der de i sin helhet ble lagt ut under kategorien Turrapporter, mens de også ble "brukket opp" og lagt inn under kategorien "Matches". Dette har jeg nå gått bort fra, men under kategorien Turrapporter finnes de allerede eksisterende. Den enkleste måten å finne frem på vil nok imidlertid være å ta en kikk på kategoriene "Besøkte baner/Grounds visited", der det i innleggene for de relevante land er linket til de aktuelle kamprapportene, som finnes under de relevante hjemmelag. Dette blir selvsagt løpende oppdatert. Ellers hadde jeg tenkt å begrense dette til å dreie seg utelukkende om britisk fotball, men etter flere spørsmål om dette har jeg nå valgt å legge ut tilsvarende "liste" over både Norge og andre land der jeg har sett fotball - selv om jeg her ikke vil skrive tur/kamp-rapporter slik jeg gjør med kampene i Storbritannia. Håper jeg kan inspirere noen til en tur til fotballens hjemland - spesielt nedover i lavere divisjoner og non league. Enjoy! :)

Kategorier

Arkiv