Torp v Drøbak/Frogn 2 30.04.2024

Tirsdag 30.04.2024: Torp v Drøbak/Frogn 2

For tredje uke på rad skulle midtuka domineres av cupkamper, og trekningen hadde gitt FFK hjemmekamp mot Rosenborg i tredje runde. Det var imidlertid først på onsdag, så det var ingen grunn til å ikke benytte tirsdagskvelden til å få med seg litt breddefotball også denne gang. Den nærmeste kampen i så måte var et oppgjør på Sportsplassen på Torp, der ta av mine gamle klubber fra barndommen skulle møtes. Det var riktignok andrelaget til Drøbak/Frogn som kom på besøk til Torp, et døgn etter at jeg hadde sett deres førstelag snu til seier med ti mann borte mot Moss 2. Denne kvelden skulle det handle om Østfold-kretsens 5. divisjon, der nyopprykkede Torp hadde fått en litt kinkig start på sesongen.

Jeg ankom med et snau halvtime til kampstart, og noen av de trofaste sliterne var allerede på plass. Torp-trener Terje var påpasselig med å minne meg på at han hadde gitt meg utestengelse fra kjellerstua i klubbhuset etter å ha observert meg med et Selbak-skjerf jeg hadde fått på Selbaks kamp mot Råde noen dager tidligere, men det er jo også noe å ha på CV-en, som han sa.. Den trofaste sliteren Viggo og et par andre torpinger var åpenbart sjokkert og mente ‘straffen’ var helt på sin plass, så det var lite eller rettere sagt ingen sympati å spore der. Det var uansett intet behov for å søke tilflukt innendørs for å varme seg hverken før kamp eller i pausen denne kvelden.

Torp vant i fjor sin avdeling i 6. divisjon, og rykket med det naturlig nok opp i 5. divisjon. Noen av spillerne var den gang usikre på om de hadde noe der oppe å gjøre, og det er mange som har tippet at de ville kunne få en tung sesong. Også undertegnede har hele tiden vært av den oppfatning at det nok ville bli en kamp for å overleve, og da er det så enkelt at det dreier seg om å få nok lag bak seg på tabellen. Selv om de nå sto med null poeng etter sine tre første kamper, hadde de to første vært knepne ettmålstap; borte mot Begby og deretter hjemme mot Rakkestad. Det ble riktignok litt styggere når de fikk sju i sekken borte mot Askim Fotball 2, men helt håpløst er det neppe.

Et Drøbak/Frogn 2 med unggutter med friske og raske ben var nok kanskje ikke noen direkte drømmemotstander når de nå skulle prøve å kapre sine første poeng. DFI-reservene sto med 0-2-1 og to poeng etter sine første tre kamper, og ikke uventet trillet de i løpet av første omgang en del ball mens Torp i perioder ble løpende mye mellom og jage. I det 30. minutt mistet torpingene ballen på egen halvdel. Drøbak avanserte og spilte deretter en stikker, og Robin Loen Larsen avsluttet. Keeper fikk en hånd på ballen, men den snek seg inn via stolpen, og det sto 0-1. Sju minutter senere var det en fint gjennomspill til Moses Nyembo som Torp ikke hang helt med på, og han doblet til 0-2. Et par minutter før pause kom Robin Loen Larsen alene gjennom, og kunne rulle inn 0-3 som også var stillingen da dommeren blåste for pause og lagene gikk i garderoben

Tidlig i andre omgang fikk Torp en fin mulighet da de vant ballen høyt i banen og forsøkte seg på en frekk lobb over keeper, men den ble akkurat ikke høy nok. Omgangen var fem minutter gammel da gjestene ble redusert til ti mann etter at en av deres spillere fikk direkte rød for det som viste seg å være munnbruk. Ti minutter senere hadde Torp nok en gang vunnet ballen høyt i banen, og ballen endte hos Andreas Brynjeng Sandvik som reduserte til 1-3. Skulle det likevel bli en viss spenning? Tja, Torp forsøkte i hvert fall, men gjestene var heller ikke ufarlige når de kom fremover. I det nest siste ordinære minutt kontret da også DFI 2 inn 1-4 med Adis Habibovic som målscorer, og det ble også sluttresultatet. Torp måtte fortsette jakten på årets første poeng, mens de for min del bare var å komme seg hjem og forberede seg på cupkamp på Fredrikstad Stadion dagen etter.

Torp v Drøbak/Frogn 2 1-4 (0-3)