Skogstrand v NMBUI 16.04.2024

Tirsdag 16.04.2024: Skogstrand v NMBUI

Jeg hadde faktisk vurdert å bruke mandagskvelden til å dra til Moss for å se mossingenes kamp mot Ranheim, mens Selbak 2 sin kamp mot Rygge 2 også var en mulighet, men det endte opp med å bli en fotballfri dag der jeg til slutt ikke fant motivasjonen til å komme meg på hverken den ene eller andre kampen. Det skulle jeg gjøre opp for på tirsdagen, og den opprinnelige planen hadde vært å dra til Tveterbanen, der Tveter skulle ta imot Lisleby 2. Noe tidligere avspark var det også, men dette endret seg da kampen ble flyttet til kunstgresset på Lisleby siden Tveterbanen sannsynligvis ikke var klar ennå, og det endret også mine planer denne tirsdagskvelden.

I stedet endte jeg opp med å velge meg oppgjøret mellom Skogstrand og NMBUI på Skogstrandbanen, der det også var to førstelag i aksjon, så det var bare å komme seg med buss nummer 7 og bli med helt til endeholdeplassen Ambjørnrød Nord og spasere de siste 8-10 minuttene derfra. Dette dreide seg om 6. divisjon Østfold avdeling 2, der Skogstrand hadde sesongåpnet med tap 1-6 hjemme for Sarpsborg FK 2, mens NMBUI hadde spilt 2-2 borte mot Rolvsøy. Det var nok imidlertid kun en teknisk feil og ikke pessimisme fra vertskapet som var bakgrunnen for at måltavla allerede før kampstart viste 0-80(!), men mange har trukket frem NMBUI som en outsider i tetkampen i år, så jeg mistenkte likevel at de kunne gi Skogstrand en utfordrende aften.

Mens jeg ble stående og prate litt med FFKs supporterkoordinator Linda, som nok en gang var her for å se sin sønn, ble også kampen sparket i gang. Det gikk derimot litt tid før det skjedde noe av voldsom interesse foran de to målene, men Kristoffer Bovard Rønning sendte i det 27. minutt studentlaget fra Ås i føringen 0-1. Fire minutter senere var det fullstendig fritt frem i de bakre rekker hos Skogstrand, og NMBUI kom med tre spillere alene gjennom med keeper. Det endte som det nesten måtte, og Adrien Vachaud var mannen som doblet ledelsen til 0-2. Det var også stillingen ved sidebytte.

Fem minutter ut i andre omgang var Skogstrand nære på en redusering, og det fra en NMBUI-spiller som nesten klarerte inn i eget mål. Heldigvis får ham gikk ballen like over og til en resultatløs corner. I det 57. minutt fikk de i stedet en ny i fleisen da NMBUI økte til 0-3, og igjen var det Adrien Vachaud som fant nettmaskene. Like etter fikk NMBUI en enorm sjanse da de kom to man alene mot keeper. Det ble spilt på tvers, men avslutningen gikk himmelhøyt over. Etter en drøy time hadde Skogstrand en mulighet etter et godt innlegg fra høyre, men headingen gikk like utenfor. Med et kvarter igjen fikk vi også en litt snodig situasjon der NMBUI stoppet opp og selv tok initiativ til frispark mot selv om dommeren ikke hadde dømt på det. Kanskje går de for Fair Play prisen i år. De fikk i hvert fall med seg tre poeng fra Skogstrandbanen, for det endte 0-3, og det var bare for meg og tusle tilbake mot bussen uten å bli overkjørt på partiet uten fortau eller gangvei.

Skogstrand v NMBUI 0-3 (0-2)