Selbak v Råde 27.04.2024

Lørdag 27.04.2024: Selbak v Råde

Også denne lørdagen hadde det blitt tittet på mulighetene for et kamp på den svenske siden av grensen, men da det ikke ble noe av, var det nok en gang bare å se på menyen her hjemme. På Fredrikstad Stadion skulle FFKs andrelag ta imot Fyllingsdalen til kamp i 3. divisjon, og Jon Erik valgte å dra dit, mens jeg etter en liten runde med tenkehetta på til slutt valgte å tusle opp på Selbak Stadion for å se 4. divisjons-oppgjøret mellom Selbak og tittelfavorittene Råde. Dessverre var ikke gressbanen klar riktig ennå, så det måtte tas til takke med kamp på kunstgresset, men man regnet med at neste hjemmekamp for A-laget ville spilles på naturgresset

Selbak var altså tilbake i 4. divisjon, men de nyopprykkede lerpæddene hadde fått en tøff start på sesongen, og hadde tapt alle sine tre kamper hittil. Ser man litt bak resultatene, hadde imidlertid alle vært knepne ettmålstap, og alle tre hadde utrolig nok blitt tapt på et vinnermål scoret etter personlige feil i eget forsvar sent i kampene. De har også vært veldig skadeplaget, men mange viktige brikker ute, og jeg vil tro de kan komme sterkere utover året når de kan stille noe mer slagkraftige lag. For Råde sin del var de på dette tidspunktet i ferd med å gjøre furore i cupen, der de var klare for tredje runde og et møte med Sarpsborg 08 (som vi nå vet de tapte knepent), mens de i serien var den store forhåndsfavoritten nok en gang. De hadde imidlertid gått på en smell mot Kråkerøy allerede, men hadde vunnet de to øvrige seriekampene greit, og var naturligvis store favoritter denne dagen.

Den første store sjansen var det derimot Selbak som fikk, og det var Siako som i det 13. minutt headet fra kort hold. Den tidligere Selbak-keeperen Thomas Johansen i Råde-målet fikk blokkert, men var ballen over streken?? Det så slik ut fra min posisjon, og Selbak-spillerne var i hvert fall overbevist om det, for det var store protester da de ikke fikk gehør, og Siako fikk i stedet det gule kortet. Selv Torp-representanter som var tilskuere rett bak det aktuelle målet mente at det så ut som om ballen var inne, men vi får la den ligge. Fem minutter senere scoret typisk nok i stedet Råde, og for å gni det inn litt ekstra så det for meg (som sto veldig langt unna akkurat da) ut som en noe lignende situasjon som den Selbak ikke hadde fått godkjent. Aleksander Bjørnvåg var i hvert fall målscorer, og det sto 0-1. Da det etter hvert også var stillingen ved pause, var det ikke direkte ufortjent, for Råde var jevnt over bedre, men det var på ingen måte så stor forskjell på lagene som det noen hadde fryktet.

Tjue minutter ut i andre omgang doblet Rinor Topallaj ledelsen, og med 0-2 ville det nå selvsagt bli veldig tøft for Selbak. Ti minutter senere fikk Råde også straffespark, men det ble satt i stolpen, og fire minutter senere reduserte Selbak da Sondre Skulbørstad ble spilt gjennom og sikkert satt inn 1-2. Da fikk vi noen spennende avslutingsminutter likevel, og hjemmefolket manet Selbak fremover i jakt på utligning, men i kampens siste ordinære minutt var det i stedet Jakub Lyczko som headet inn 1-3 og sørget for at alle tre poengene ble med til Råde. Det var som nevnt egentlig ikke noe å si på det, og Råde blir å regne med i år igjen, og er vel fremdeles favoritter til å ta tittelen og opprykks-kvaliken mot Vestfold-vinneren (som de nå har snublet i to år på rad), men for Selbak sin del var det tross alt en del positive ting å ta med seg videre.

Selbak v Råde 1-3 (0-1)