Moss 2 v Drøbak/Frogn 29.04.2024

Mandag 29.04.2024: Moss 2 v Drøbak/Frogn

Fra mandagens kampmeny hadde jeg valgt meg oppgjøret mellom Moss 2 og Drøbak/Frogn for å benytte anledningen til å ta en kikk på gjestene fra Drøbak. Siden Trond også hadde tenkt seg dit, avtalte jeg å samkjøre med ham, og tok derfor etter hvert bussen opp til ‘den andre byen’ der han sto og ventet. Det er aldri helt enkelt å vite med sikkerhet hvor Moss 2 spiller sine kamper, men denne kvelden var det kunstgressbanen som gjaldt, og der ankom vi med god tid til avspark. Moss 2 hadde startet overraskende godt i årets 4. divisjon, og sto med full pott etter tre kamper der de også hadde nøtt det som må sies å være god motstand. Fullt så overraskende var det vel neppe at Drøbak/Frogn også sto med full pott etter sine tre seriekamper hittil, og kanskje vil de også i år være den fremste utfordreren til Råde selv om de har mistet en spiller som Niclas Semmen og alle hans scoringer fra i fjor.

Kampen var innledningsvis nokså jevnspilt, med to lag som følte litt på hverandre og med noen halvsjanser begge veier. Muligens var det et ørlite overtak til DFI, men det var Moss 2 som i det 20. minutt lurte offsidefella med en pasning i bakrom, og Katoto Michee Myonga tok med seg ballen og plasserte den sikkert i mål bak DFI-keeperen. 1-0, og i det 37. minutt skulle det bli enda verre for gjestene da min kompis Nichlas Furu i DFI-forsvaret fikk direkte rød for en litt uheldig felling som bakerste mann. Det var det kanskje ingen ting å si på, og han mente tydeligvis det var greit selv også, da han kom bort til oss noe senere, selv om noen mente det var en annen DFI-spiller i dekning som muligens kunne hindret mosse-spillernen alene gjennom. Nå hadde DFI en jobb å gjøre, men 1-0 sto seg i hvert fall frem til pause.

Til tross for at de hadde én mann mindre på banen, gikk DFI offensivt ut etter pause i jakten på en utligning, og fem minutter i omgangen fikk de uttelling. Mikkel Aarstrand ble spilt gjennom, og på andre forsøk satt den. 1-1. Kun minuttet etter hadde DFI et skudd i stolpen, mens de ti minutter senere var mossingenes tur til å treffe stolpen. Kampen sto og vippet, men i det 68. minutt tok DFI ledelsen. En avslutning ble blokkert, men Markus Aaser Grønli satt deretter ballen inn på bakre stolpe. Fem minutter senere vant Mikkel Aarstrand ballen høyt i banen, gikk selv, og avsluttet i mål til 1-3. DFIs ti mann hadde snudd på imponerende vis, og det var heller ikke på noen måte ufortjent. MFK 2 presset litt mot slutten og skapte et par halvsjanser, men det endte med borteseier 1-3. Det var vi fornøyde med da vi dro sørover igjen.

Moss 2 v Drøbak/Frogn 1-3 (1-0)