Fredrikstad v Sandefjord Fotball 28.04.2024

Søndag 28.04.2024: Fredrikstad v Sandefjord Fotball

På Fredrikstad Stadion var det duket for ny hjemmekamp i Eliteserien for FFK, og det var naturligvis der jeg hadde planer om å innfinne meg denne søndags ettermiddagen. Jeg hadde imidlertid vurdert å først dra til Halden for å se Kvik Halden v Vard Haugesund som hadde tidlig avspark, men fikk aldri ut fingeren tidsnok denne formiddagen til at det ble spesielt aktuelt. Oppladningen ville nå nok en gang skje på den nye supporterpuben Saints, der vi hadde fått reservert vårt faste bord og kunne unne oss noen øl før kampstart klokken 17.00. Det hadde vært veldig mye fokus på at FFK startet sin første sesong tilbake i Eliteserien siden 2012 med fire tøffe kamper, som de for øvrig hadde kommet meget godt ut av, mens denne kampen mot Sandefjord Fotball i den femte runden muligens hadde gått litt under radaren i så måte.

Derfor var jeg litt smånervøs før denne kampen, for Sandefjord-laget er ikke et dårlig lag, og jeg hadde fått med meg at del del mente de også hadde fått litt dårlig betalt i serien hittil. Der sto de nemlig med kun ett poeng på sine tre kamper hittil, mens FFK altså hadde fem poeng på sine fire seriekamper så langt. Mange forventet åpenbart tre poeng dagens oppgjør, og det gjorde vel for så vidt jeg også, men samtidig så jeg at det potensielt kunne være en kamp der man somlet bort poeng dersom fokuset ikke var helt der det skulle være. Nå er vel strengt tatt sjansen for at et lag ledet av Mikkjal Thomassen ikke skal ha fokus på de rette tingene lik null, men jeg var uansett spent da vi etter hvert gikk opp og tok oppstilling på Sørsia.

Det var FFK som innledningsvis tok tak i kampen uten å klare å komme til noen særlig med sjanser. Etter et kvarter var det imidlertid gjestene fra Vestfold som fikk en en enorm trippelsjanse. En ball inn i feltet endret retning og falt ned hos Beltran Mvuka som fyrte løs, og FFK-Jonathan Fischer vartet opp med en kjemperedning. Returen fra Simon Amin ble deretter blokkert helt inne på streken av Sigurd Kvile, og det var helt vanvittig at det fortsatt var målløst. Et par minutter senere var Loris Mettler nære på med det jeg først trodde var et innlegg men som endte i tverrliggeren. Oscar Aga fikk den første skikkelige sjansen for FFK, men hans avslutning ble reddet på streken. I det 30. minutt eksploderte det på Sørsia da Morten Bjørlo på elegant vis vippet ballen opp i krysset etter å ha blitt servert flott av Sondre Sørløkk. 1-0 til rødbuksene, og det sto seg også til pause, da vi hastet ned på Saints for å få oss en pause-øl.

I motsetning til noen av våre venner som presterte å bli nektet inngang etter å ha returnert fra puben for sent, kom de fleste av oss seg tilbake på tribunen innen andre omgang ble sparket i gang, og den hadde pågått i fem minutter da Oscar Aga rev seg fri, men hans avslutning strøk utsiden av stolpen. Etter dette var det en tam periode der lite skjedde foran de to målene, og hvor Jacob Dunsby kom nærmest med et skudd som gikk rett på FFK-keeper Fischer. Morten Bjørlo prøvde seg med et frispark for hjemmelaget, men denne gang uten resultat. Med rundt ti minutter igjen var tidligere FFK-spiller Alexander Ruud Tveter mål for et innlegg, og jeg så nærmest i sakte film hvordan hans heading gikk like over mål. Etter at heller ikke Oscar Aga lyktes å finne nettmaskene med et hodestøt sent i kampen, endte det med hjemmeseier 1-0, og den gode sesongstarten fortsatte for et FFK som klatret på tabellen og nå sto med 8 poeng på sine fem kamper hittil.