Fredrikstad v Bodø/Glimt 01.04.2024

 

Mandag 01.04.2024: Fredrikstad v Bodø/Glimt

Det var andre påskedag, og endelig hadde dagen kommet. Det var klart for serieåpning på Fredrikstad Stadion, og FFK skulle for første gang siden 2012 gå løs på en sesong på øverste nivå av norsk fotball etter endelig å ha returnert dit de hører hjemme. Et så godt som samlet fotball-Norge kunne glede seg over å ha aristokratene fra Østfold tilbake i det gode selskap, og stemningen var selvsagt stor i plankebyen i forkant av serieåpningen. Den var imidlertid alt annet enn enkel, for man startet rett og slett med hjemmekamp mot de regjerende mestrene Bodø/Glimt. Deretter skulle man ha Brann borte, en hjemmekamp mot oppkomlingene fra Sarpsborg 08 der alt ville kunne skje, og en bortekamp mot Viking i Stavanger. En virkelig knalltøff start på sesongen for et nyopprykket FFK!

Men nå var det først Bodø/Glimt man måtte ha fokus på, og etter flere dager med sommerfugler i magen hos mange, kokte det i byen når alvoret nå endelig skulle i gang. Vi var tidlig ute for å ta oppladningen på den nye supporterpuben Saints, der det etter hvert skulle bli trangt om plassen. Det var stor spenning knyttet til hva FFK kunne få til mot de regjerende mesterne, og det temaet dominerte naturlig nok samtalene rundt om. Du hadde som vanlig superoptimistene som syntes å tro at FFK kom til å feie Glimt av banen, i tillegg til de noe mer edruelige som håpet å kanskje kunne få med seg noe, samt de som så for seg at FFK nærmest ville bli rundingsbøyer og få en skikkelig leksjon.

Ut fra det jeg har sett av FFKs utvikling under Mikkjal Thomassen, følte jeg meg nokså trygg på at de ikke ville bli feid totalt av banen og ydmyket fullstendig, men jeg var nøktern nok til å innse at poeng her ville være en solid bonus. Solid er også ordet jeg ville brukt om jeg skulle beskrive FFK slik jeg føler de har fremstått hittil i 2024. Om ikke veldig spektakulære, så ja, solide. I forkant av sesongen hadde jeg vært tidlig ute og betalt 900 kroner for sesongkortet på Sørsia, og det var der vi etter hvert gikk inn og tok oppstilling. 10 691 tilskuere hadde løst billett til denne kampen, og blant de var en god delegasjon med Glimt-fans som sto på motsatt kortside i forhold til oss. ‘For Fredrikstad’ ble sunget, spillerne entret kunstgresset, og det var klart for kamp.

Om det var situasjonen og nervene som gjorde det skal være usagt, men FFK fremsto usedvanlig usikre defensivt i åpningsminuttene, og allerede etter et halvt minutts tid førte et stygt balltap fra normalt så stødige Maxwell Woledzi til en mulighet for Glimt. Det endte heldigvis kun med et hjørnespark, men også den ble farlig og endte med å måtte blokkeres. Deretter måtte FFKs keeper Jonathan Fischer i aksjon med en redning. Det var kun spilt halvannet minutt, og Glimt hadde allerede hatt tre gode muligheter. FFK var på gyngende grunn! Heldigvis sto de det av og fikk roet seg, og etter et kvarters tid viste rødbuksene at de også kunne skape problemer for Glimt. Et innlegg datt ned hos Sondre Sørløkk som fra 6-7 meter nok burde ha scoret, men han traff ikke helt rent på sin volley som dermed gikk like utenfor. Ti minutter før pause var igjen Glimt farlige på en corner som fant Jens Petter Hauge på bakre stolpe, men heldigvis for FFK ble det en svak avslutning utenfor.

Med Saints som nærmeste nabo har vi nå også muligheter til å gå dit ned for å unne oss en øl i pause, og det var det vi nå gjorde; nokså fornøyd med at FFK foreløpig holdt glimt til uavgjort. Det skulle ikke vare lenge, for allerede i det andre minutt etter sidebyttet tok nordlendingene ledelsen. En litt utypisk markeringsglipp av FFK lot Fredrik Bjørkan få fritt spillerom til å sette inn 0-1. Nå måtte FFK ta noe mer risiko, og ti minutter senere holdt Glimt på å doble ledelsen, men sisteskanse Fischer reddet glimrende da han stoppet Albert Grønbæk sitt skudd fra kloss hold. Rundt timen var spilt da Oscar Aga fikk en kjempesjanse til å utligne, men hans avslutning fra omtrent 6 meter gikk rett i klypene på Haikin i Glimt-målet.

Med tjue minutter igjen så det imidlertid lite sannsynlig ut at FFK skulle få med seg noe, for da doblet Glimt ledelsen. De trillet ball, satt plutselig på turboen, og FFK hang ikke med da August Mikkelsen fikk sette inn 0-2. Joannes Bjartalid hadde slitt med en skade, men kom etter hvert innpå for FFK, og med et kvarters tid igjen kunne han skapt litt spenning med en avslutning som imidlertid traff tverrliggeren. Glimt kontrollerte etter dette inn til seier, men selv etter tap 0-2 var jeg ikke altfor nedstemt på FFKs vegne. Jeg syntes FFK hadde vist visse ting som lovet godt for de kommende kampene, etter å ha møtt det som tross alt er Norges beste lag. Nå var det bare å se frem mot en bortetur til Bergen og en ny knalltøft test for FFK, men før den tid skulle det også bli tid til noen breddekamper her hjemme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Bodø/Glimt 0-2 (0-0)
Eliteserien
Fredrikstad Stadion, 1 April 2024
0-1 Fredrik Bjørkan (47)
0-2 August Mikkelsen (70)
Att: 10 691
Admission: Season Ticket

Next game: 02.04.2024: Skogstrand v Inter Halden
Previous game: 29.03.2024: IK Kongahälla v Motala AIF
Previous norwegian game: 27.03.2024: Selbak v Ekholt

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg