Fredrikstad G19 v Sarpsborg FK G19 18.04.2024

 

Torsdag 18.04.2024: Fredrikstad G19 v Sarpsborg FK G19

Det var ingen seniorkamper i kretsen denne kvelden, og jeg vurderte en stund å faktisk ta turen over til Vestfold-siden og Tønsberg-området, for på Nøtterøy skulle Teie ta imot Stag. En ny titt på returmulighetene bekreftet imidlertid igjen at jeg ville være tilbake på Fredrikstad stasjon først rett etter at bussene har sluttet å gå (som de gjør altfor tidlig), så det var et gammelt og tilbakevendende problem. Jeg valgte også denne gang å droppe det, og belaget meg egentlig på en fotballfri dag hjemme, før jeg tilfeldigvis tok en kikk på dagens kampprogram i de aldersbestemte klassene og kom over en kamp som kunne være litt interessant. FFKs G19-lag skulle nemlig ta imot Sarpsborg FK i juniorcupen, og jeg tenkte som så at det kunne være interessant å se hvordan det nå gror i de yngre rekker.

Jon Erik likte også denne idéen da jeg luftet den for ham, og sammen busset vi inn til Fredrikstad og spaserte bort på stadion. Sesongkortet på Sørsia gir gratis inngang til alle klubbens hjemmekamper, men det var åpenbart uansett gratis inngang denne kvelden. Bladsmørerne i Sarpsborg Arbeiderblad hadde i forkant av og i forbindelse med oppgjøret mellom FFK og Sarpsborg 08 noen dager tidligere insistert på å bruke det håpløse begrepet «klassikær’n» om den kampen, men det faller jo på sin egen urimelighet all den tid klubben som ved det tilfelle spilte på bortebane kun er 16 år gammel. Når FFK og SFK nå skulle møtes hadde derimot begrepet passet langt bedre, for det er det som er «klassikær’n»…selv om det i dette tilfellet var snakk om G19-kamp.

FFK måtte finne seg i å ha et favorittstempel på seg her, og jeg tipper SFK fort sliter litt med at oppkomlingen 08 støvsuger det lokale markedet og henter de som eventuelt gjør det bra på Kurland. De hadde imidlertid noen friske unggutter, men det var ikke overraskende FFK som tok kommandoen og etter hvert ledelsen. I det 17. minutt var det sjansebonanza der William Holum først traff stolpen, ballen ble slått inn igjen i feltet der det ender med et nytt stolpeskudd, før Lukas Paulsberg omsider fikk satt inn 1-0. Med ti minutter til pause stanget samme mann inn en corner og doblet ledelsen til 2-0, og allerede minuttet etter vippet Oskar Waagan Wisth elegant over keeper fra litt skrått hold og økte til 3-0, som for øvrig også var stillingen halvveis.

I det 53. minutt var Andreas Vindenes mottaker for et fint gjennomspill og la på til 4-0. Fire minutter senere var det samme oppskrift, men denne gang var det William Holum som ble spilt gjennom og satt spikeren i SFK-kista med 5-0. Det ble kort oppsummert også sluttresultatet, og det hadde vært artig å ta en kikk på de litt yngre gutta i klubben. De gjorde sakene sine bra, og nå venter Moss i andre runde. SFK gjorde seg på ingen måte bort, men FFK ble denne gang bare et hakk for store. Vi sa oss fornøyd med dagens dont og tuslet tilbake til sentrum for å ta bussen hjem. Dagen etter skulle det ble en retur til seniorfotballen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad G19 v Sarpsborg FK G19 5-0 (3-0)
Junior Cup, 1st Round
Fredrikstad Stadion, 18 April 2024
1-0 Lukas Paulsberg (17)
2-0 Lukas Paulsberg (36)
3-0 Oskar Waagan Wisth (37)
4-0 Andreas Vindenes (53)
5-0 William Holum (57)
Att: 63 (h/c)
Admission: Free

Next game: 19.04.2024: Borgen v Selbak
Previous game: 17.04.2024: Borgar v Rakkestad 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg