Fredrikstad 2 v Sprint-Jeløy 14.04.2024

 

Søndag 14.04.2024: Fredrikstad 2 v Sprint-Jeløy

Jeg hadde vurdert mulighetene for å ta en liten tur inn til Oslo-området denne søndagen, da det var et par dobbel-muligheter der med for meg nye baner. Det faktum at bussene slutter å gå for tidlig her (i tillegg til å starte opp for sent i helgene) gjorde at jeg til slutt slo det fra meg, for jeg følte ikke for hverken å ta taxi hjem fra Fredrikstad stasjon eller å ta en overnatting i Drøbak denne gang, selv om sistnevnte løsning sikkert også hadde vært hyggelig. I stedet bestemte jeg meg for å holde meg i nærområdet og dra på Fredrikstad Stadion for å se FFK 2 spille kamp mot Sprint-Jeløy i 3. divisjon avdeling 6, og med meg fikk jeg Jon Erik og Pål.

FFKs reservelag (eller rekruttlag om man vil) har i år vært uheldige med avdelingen sin når det gjelder reisevei, og de må for eksempel reise mye lenger enn førstelaget. Fra nord møter man Bodø/Glimt 2, Mjølner, Harstad, Fløya, Innstranda, Skjervøy og Ulfstind. I tillegg har man Fyllingsdalen fra Bergen, som takket ja til den ledige plassen som Brumunddal etterlot seg. Da står man igjen med Elverum, HamKam 2, avdelingsfavoritt Hønefoss, Kongsvinger 2 og altså Sprint-Jeløy her på Østlandet. Man ser jo raskt at dette blir mye reising, og det blir nok ikke mange bortekamper med FFK 2 på meg i år. Men de må jo bare gjøre det beste ut av det.

Sesongkortet på Fredrikstad Stadion inkluderer i år heldigvis også FFK 2 sine kamper og for øvrig også kampene til klubbens øvrige lag, så det var bare å vise det ved inngangen da vi ankom. FFK 2 hadde åpnet sesongen med tap borte mot Elverum, mens Sprint hadde startet med seier hjemme over Innstranda. Ut fra lagoppstillingene i den første kampen, var det nå en del ukjente navn for oss i FFK-laget sammenlignet med i fjor, men i denne kampen mot Sprint hadde de tatt inn spillere som Tim Björkström, Oscar Kjøge Jansson og Simen Rafn i startelleveren. Selv om jeg personlig synes at disse reservelagene burde spilt i en egen liga, er det nok uansett viktig å ha klubben i 3. divisjon, og en annen tanke i den forbindelse er at det nok ville vært et marerittscenario for klubbene i 4. divisjon om FFK 2 skulle rykke ned dit. De sliter nok med at Råde ligger der som en propp inntil de eventuelt omsider klarer å ta det siste steget, og det siste de (Råde inkludert) trenger i så måte er å få ned et FFK 2 som vil satse på å returnere igjen.

Vel, det er uansett et eventuelt tema for senere, for det er langt fra sikkert at det vil være spesielt aktuelt utover høsten. Nå benyttet vi anledningen før avspark til å også gå ned i det ene hjørnet for å ta en titt på skadene kunstgressmatta hadde fått etter at bermen fra ‘den andre byen’ hadde kastet et stort antall bluss på banen (og for øvrig også mot motstanderfans) under derbyet dagen før. Det så ikke helt bra ut, så de får sende regningen opp til oppkomlingene ved fossen. Uansett kom man snart i gang med dagens kamp, og i den første omgangen var det FFK 2 som var nærmest; ikke minst da de etter en snau halvtime hadde et skudd som smalt i tverrliggeren. Det var forresten en kraftig vind som skapte en del problemer denne dagen; spesielt ved dødballer, der ballen til stadighet blåste bort. Det sto 0-0 til pause.

I den andre omgangen var det gjestene fra Jeløya som var det beste laget og virket som laget som var mest troende til å få hull på byllen. Det dro seg imidlertid stadig nærmere full tid uten nettkjenninger, og jeg ble stadig sikrere på at vi var vitne til en målløs kamp. I det 88. minutt slo derimot Sprint-Jeløy til, og Alban Ramadani sendte bortelaget i føringen med et kjempeskudd som suste rett i nota fra bortimot 25 meter. 0-1, og det var etter hvert ikke helt ufortjent, selv om det sikkert kunne bikket begge veier. Sprint var dog hakket skarpere etter hvilen, og kunne til slutt krone sin korteste bortetur i årets serie med seier og ta med seg de tre poengene tilbake til Jeløya. For vår del ble det en middag på Burger King før vi busset tilbake til Selbak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad 2 v Sprint-Jeløy 0-1 (0-0)
3. divisjon avd. 6
Fredrikstad Stadion, 14 April 2024
0-1 Alban Ramadani (88)
Att: 64 (h/c)
Admission: Season Ticket

Next game: 16.04.2024: Skogstrand v NMBUI
Previous game: 13.04.2024: Fredrikstad v Sarpsborg 08

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg