Drøbak/Frogn v Fredrikstad 10.04.2024

 

Onsdag 10.04.2024: Drøbak/Frogn v Fredrikstad

Årets cup hadde kommet frem til den første ordinære runden, og Fredrikstad hadde blitt satt opp med bortekamp mot Drøbak/Frogn. Det er i seg selv et spesielt oppgjør for undertegnede, for det er de to lagene jeg opp gjennom årene har sett klart flest ganger, og nå skulle de nok en gang møtes. Jeg hadde allerede dagen før tatt turen til Drøbak og (etter å også ha sett en kamp) overnattet hos min mor, som nå disket opp med en deilig frokost til oss før hun dro på jobb. Som sponsor av Drøbak/Frogn sitter hun for øvrig på flere sesongkort, som jeg gjerne har lånt når jeg har vært på Seiersten, men de hadde foreløpig ikke dukket opp for året, og de var slik jeg opprinnelig forsto det heller ikke gyldige på cupkampene. Derfor hadde jeg uansett på forhånd betalt 150 kroner på forhånd, og det kommer nok i hvert fall godt med for klubben.

Da det kom en presisering om at sesongkortene likevel var gyldige til kampen, hadde min mor tatt kontakt med DFI-ledelsen som beklaget at de ikke var sendt ut ennå men lovet at det bare var å presentere seg ved inngangen. Jeg hadde nå uansett billett, så overlot det i stedet til andre familiemedlemmer. Det var en fin dag i Drøbak, og planen hadde opprinnelig vært at noen kompiser skulle kjøre oppover fra Fredrikstad litt tidlig slik at vi kunne tusle litt rundt i Drøbak, ta en matbit og kose oss litt i det fine været før kamp. Jon Erik slet imidlertid litt med isjias, og det var vel grunnen til at det hadde blitt en noe senere avreise. Avtalen ble i stedet å møtes på Pizza Baron på Seiersten for å lade opp med pizza der. Da jeg slo meg ned der med en øl, måtte jeg ikke vente så altfor lenge før de kom.

Drøbak/Frogn hadde slått ut Kråkerøy i den første kvalifiseringsrunden, og Grei etter ekstraomganger i den andre. Begge kampene hadde endt 1-0, og i begge hadde kaptein Mikkel Aarstrand vært eneste målscorer. Nå var det tøffere motstand som ventet, og selv om FFK vel byttet hele startelleveren fra helgens borteseier mot Brann, var det liten tvil om at gjestene var store favoritter. Jeg var imidlertid ikke sikker på at det skulle bli så stygt at jeg turte å tippe FFK-seier med fire måls handicap, så jeg avsto fra det. Man har jo også sett hvordan de større klubbene gjerne har slitt mot antatt svakere motstand i årets første runder, men sett i ettertid var jo det på ingen måte tilfelle her. Etter å ha spist og drukket opp gikk på opp til Seiersten Stadion, der vi som bortefans ble gjetet bort på den innerste delen av tribunen, der jeg uansett ofte pleier å stå når jeg ser DFI spille kamp her.

Der var det dessverre et par av undermålerne som ikke forsto at bluss ikke skal ut på tartandekket, men det er jo åpenbart noen som har litt tungt for det. Dette var for øvrig også første gang jeg så Drøbak/Frogn etter at de mistet storscorer Niclas Semmen til KFUM, og det ville vært et tap for alle klubber på deres nivå, men de pleier jo samtidig å være flink til å få opp nye gode spillere. Denne kvelden skulle de likevel få det tøft, men det gikk et kvarters tid før Henrik Kjelsrud Johansen headet bortelaget i føringen. Vi nærmet oss så smått en halvtime da Ludvig Begby doblet ledelsen, men omgangens store spiller var DFI-keeper Philip Haugan som leverte flere imponerende redninger og hindret et langt styggere resultat til pause. Likevel måtte han resignere på straffesparket til Brandur Hendriksson i det 40. minutt, og allerede minuttet etter sørget nykommer Erlend Segberg for at det sto 0-4 til pause.

I kampens 59. minutt skrudde Jeppe Kjær inn en corner, og deretter fulgte to raske mål fra innbytterne Morten Bjørlo og Oscar Aga. En annen innbytter var 16-åringen Elias Solberg (en av tvillingsønnene til Sander), og han hadde kun vært på banen i et par minutter da han kronet sin debut med å øke til 0-8. Brage Skaret puttet på til 0-9, og på overtid ble det sannelig også tosifret da Morten Bjørlo ble kampens eneste tomålsscorer og fastsatt sluttresultatet til 0-10. Litt stygt for stakkars Drøbak/Frogn, men FFK leverte en solid kamp med mange involverte som var ute etter å imponere trener Mikkjal Thomassen. Drøbak får konsentrere seg om seriespill i 4. divisjon resten av sesongen. For FFK sin del var det bare å vente på oppsettet av den neste cuprunden, og det skulle vise seg å bli en bortekamp mot EK Eik Tønsberg 871.
PS! Det siste bildet er tatt av Jens Johan Orning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Drøbak/Frogn v Fredrikstad 0-10 (0-4)
Norwegian Cup, 1st round
Seiersten Stadion, 10 April 2024
0-1 Henrik Kjelsrud Johansen (16)
0-2 Ludvig Begby (28)
0-3 Brandur Hendriksson (pen, 40)
0-4 Erlend Segberg (41)
0-5 Jeppe Kjær (59)
0-6 Morten Bjørlo (63)
0-7 Oscar Aga (65)
0-8 Elias Solberg (72)
0-9 Brage Skaret (84)
0-10 Morten Bjørlo (90+1)
Att: Ca. 400 (est)
Admission: 150 NOK

Next game: 12.04.2024: Brålanda IF v Eds FF
Next norwegian game: 13.04.2024: Sarpsborg 08 v Fredrikstad
Previous game: 09.04.2024: Bærums Verk Hauger v Bærum 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg