Brålanda IF v Eds FF 12.04.2024

 

Fredag 12.04.2024: Brålanda IF v Eds FF

Denne fredagen hadde jeg et aldri så lite dilemma som gjorde det vanskelig å bestemme seg. Skulle jeg spasere opp for å se Selbak v Østsiden, eller skulle jeg dra opp og se Torp v Rakkestad. To interessante oppgjør som begge fristet, men så endte det til slutt opp med å ikke bli noen av de. Litt utpå dagen ringte nemlig Jon Erik meg og luftet muligheten for en tur til Sverige for å se kamp der. Det dreide seg om oppgjøret mellom Brålanda IF og Eds FF i Division 4 Bohuslän Dalsland, og jeg var som vanlig ikke vond å be, selv om vi visste at kampen ville spilles på Brålanda IF sin kunstgressbane snarere enn hovedbanen. Ikke lenge etter ble jeg hentet av Jon Erik, og vi kunne sette kursen mot Sverige og Dalsland.

Etter at vi også hadde stoppet underveis for å få oss noe mat, ankom vi Brålanda og Sörbyvallen med et drøyt kvarter til avspark. Brålanda er et lite tettsted med drøyt 1 500 innbyggere, og ligger på Dalsboslätten, som er en langstrakt slette i den sørøstlige delen av Dalsland. Området er tradisjonelt et jordbruksområde, og tettstedet Brålanda vokste frem rundt jernbanestasjonen da Bergslagsbanan ble lagt gjennom Dalsland i 1870-årene. Stedets stasjon er imidlertid for lengst nedlagt, men det er nå planer om å gjenåpne den, selv om det ikke forventes å skje før i 2028. Her på det flate slettelandskapet kunne vi nærmest se for oss hvordan det garantert kan bli skikkelig surt når vinden og været herjer på sitt verste.

Det var heldigvis ikke tilfelle denne dagen, selv om det til tider var litt friskt utover i kampen. Vi betalte oss inn med 60 svenske kroner, og en isjias-plaget Jon Erik fikk bekreftelse på at han kunne få med seg inn stolen han selv hadde hatt med i bagasjerommet for å sitte på. Som nevnt skulle nemlig dagens kamp ikke spilles på hovedbanen som har en tribune jeg stakk innom for å se på, men snarere på den langt mer spartanske kunstgressbanen ved siden av. Vi får ta en eventuell retur for å se kamp på gressbanen ved en senere anledning når den er klar. Ved inngangspartiet var det også satt opp en provisorisk kiosk, og der ble jeg fristet til å smake på kakene som damene der tydeligvis hadde bakt selv.

Brålanda IF ble stiftet i 1909, men noen detaljert gjennomgang av deres historie og meritter har jeg ikke vært kar om å finne. Det som er på det rene er at de nå er tilbake i Division 4 Bohuslän Dalsland, etter at de i fjor endte som jumbo og rykket ned fra Division 3 Nordvästra Götaland. I sin sesongåpning hadde de tapt 1-4 borte for Groheds IF i en kamp som ble spilt i Ljungskile. Nå skulle de spille sin første tellende hjemmekamp for året, og dagens motstander var altså Eds FF, som på sin side hadde innledet med å vinne 1-0 hjemme over Henån-Gilleby IF. Vi hadde ingen formening om hvem som ville være å anse som favoritter her før kampstart, selv om Jon Erik riktignok ganske raskt kom i prat med en representant for hjemmelaget, men vi håpet i hvert fall på en underholdende affære.

Etter en innledning der lagene så ut til å ta og føle litt på hverandre, var det Brålanda som slo til først, og Filip Nilsson var mannen som i det 22. minutt sendte de grønnkledde vertene i føringen med 1-0. Et drøyt kvarter senere ble en avslutning først blokkert, men Hampus Hansen kjempet inn returen og doblet hjemmelagets ledelse. Det ble i ettertid oppgitt å være 50 tilskuere til stede på Sörbyvallens konstgräs denne kvelden, men det anslaget kan jeg si var nokså forsiktig, for på min lille runde rundt banen kom jeg selv til 97 tilskuere. Uansett, 2-0 sto seg til pause, slik at hjemmelaget gikk i garderoben halvveis med en ledelse å forsvare. Eds FF, som Jon Erik faktisk hadde sett i serieåpningen en snau uke tidligere, hadde derimot en jobb å gjøre, og en av laglederne han vekslet noen raske ord med fastslo bestemt at dette skulle snus i andre omgang.

Det var lettere sagt en gjort, for selv om de prøvde, klarte de ikke å bryte ned Brålanda, som foreløpig forsvarte seg godt. Mot slutten av kampen skulle det imidlertid skje ting, for i det 80. minutt tråklet Filip Nilsson seg gjennom og satt det vi regnet med var spikeren i kista med sitt andre for dagen. 3-0, og vi tok det for gitt av det var avgjort, men tre minutter senere kjemper Gustav Olsson inn reduseringen til 3-1, og kun to minutter etter det igjen headet samme mann inn en ny redusering til 3-2 i en situasjon der han også skadet seg i duellen. Skulle Eds FF likevel klare å få noe ut av dette?? Svaret var nei, for et par minutter på overtid spilte Brålanda seg gjennom, og Filip Nilsson dro av en mann og økte til 4-2 samtidig som han ble hattrick-helt. Det ble også sluttresultatet, og Brålanda hadde startet årets poengfangst og jakten på en eventuell retur til Division 3, selv om jeg fikk inntrykk av at det i seg selv ikke nødvendigvis var noe overordnet mål. Nå var det bare å komme seg hjemover og gjøre seg klar for kampen mellom FFK og Sarpsborg 08 dagen etter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 56:
Brålanda IF v Eds FF 4-2 (2-0)
Division 4 Bohuslän Dalsland
Sörbyvallens konstgräs, 12 April 2024
1-0 Filip Nilsson (22)
2-0 Hampus Hansen (38)
3-0 Filip Nilsson (80)
3-1 Gustav Olsson (83)
3-2 Gustav Olsson (85)
4-2 Filip Nilsson (90+3)
Att: 97 (h/c)
Admission: 60 SEK

Next game: 13.04.2024: Fredrikstad v Sarpsborg 08
Next swedish game: 03.05.2024: Hamburgsunds IF v Tanums IF
Previous game: 10.04.2024: Drøbak/Frogn v Fredrikstad
Previous swedish game: 29.03.2024: IK Kongahälla v Motala AIF

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg