Borgar v Rakkestad 2 17.04.2024

Onsdag 17.04.2024: Borgar v Rakkestad 2

Denne onsdagen hadde jeg flere mulighet hva gjelder fotball i nærområdet, og jeg kunne eksempelvis fått med meg oppgjøret mellom Hafslund og Navestad, eller tittet på Hvaler sin kamp mot Veum på Merkur, men av forskjellige grunner ble det ingen av de. Selv om bortelaget var et andrelag, lot jeg meg friste til Gråvollen for å se Borgar spille kamp på herlig naturgress. En noe tidligere kampstart var det også. Det var bare å komme seg med buss nummer 2 opp til Årumkrysset og tusle bort på Gråvollen, der jeg ankom en halvtimes tid før kampstart. Det er for øvrig veldig fint å se at Borgar har klart å stille lag helt på egne ben igjen, og det er bare å håpe at de kan klare det også i de kommende år.

Mens en del andre lag fremdeles flyttet kamper over på kunstgresset eller i noen tilfeller inn i Østfoldhallen, eller omberammet de til senere på året, var Gråvollen et bevis på at det gikk an å spille breddefotball på flotte gressbaner også i midten av april. Her var det rett og slett en nydelig gressmatte som spillerne nå varmet opp på før de skulle kjempe om poeng i 7. divisjon Østfold avdeling 2. Borgar hadde slik jeg forstår det meldt seg på sent i år, og det var visstnok grunnen til at de har havnet i avdeling med lag fra Indre Østfold og Follo, men det får stå sin prøve. De hadde sesongåpnet med tap borte mot Badebyen Drøbak, mens Rakkestad 2 på sin side hadde startet sin sesong med hjemmetap for Mysen.

Mens jeg sto der og ventet på avspark, fikk jeg plutselig selskap av Jon Erik, som plutselig hadde bestemt seg for å komme etter. Det var hyggelig, og sammen så vi at Borgar skapte noen sjanser innledningsvis. Det var derimot Rakkestad 2 som fikk den første store sjansen da de i det 19. minutt kom to mann alene gjennom, men Borgars sisteskanse ryddet opp med en god redning. To minutter senere fikk Rakkestad-reservene likevel ballen i mål, men det ble annullert og blåst frispark utover. Det var fortsatt målløst da dommeren blåste for pause og vi tok en tur i kiosken, men vi krysset fingrene for noen mål etter hvilen.

Det skulle vi da også få, men vi måtte vente til nesten halvspilt andre omgang. I det 67. minutt var det bare å applaudere da Borgar tok ledelsen 1-0, og det var en virkelig flott scoring fra Vegard Hammerstad som sendte de blå i føringen. Det sto seg helt til det 83. minutt, da Thor Egil Gyberg sendte i vei et skudd som snek seg under keeper og inn. Det sto 1-1, og kampen sto nå og vippet. Ville vi få et vinnermål til et av lagene? Svaret var ja, og det kom sekunder inn i tilleggstiden. Hjemmelagets Lars-Frode Schjolden ruvet i utgangspunktet allerede over de andre inne i feltet, så kanskje var det ikke veldig overraskende at han også raget høyest på et innlegg og headet inn 2-1 til Borgar. Det ble også sluttresultatet, og fornøyde med dagens dont kunne vi dra den ikke altfor lange veien hjem.

Borgar v Rakkestad 2 2-1 (0-0)