Begby v Tistedalen 25.03.2024

Mandag 25.03.2024: Begby v Tistedalen

Etter å ha sett en aldeles ellevill kamp på Kråkerøy Stadion, der Kråkerøy og Østsiden spilte 5-5, fartet jeg sammen med Trond nå rast videre til Begby, der vår andre kamp for dagen skulle gå av stabelen. Begby skulle spille treningskamp, og laget de skulle måle krefter mot var Tistedalen. Etter sistnevntes nedrykk i fjor høst var det altså duket for et oppgjør mellom to lag som i år begge hører hjemme i 5. divisjon. Her samlet det seg etter hvert en aldri så liten delegasjon med banehoppere, og det går gjerne ikke helt upåaktet hen på Begby. Jeg tør påstå at det ikke er særlig mange steder i breddefotballen der de blir satt mer pris på enn på nettopp Begby, og nytt av året er at man ved å vise Futbology-appen i kiosken får gratis vaffel og kaffe. I den forbindelse får det oppfordres til å også kjøpe noe mer der.

Begby-trener Jørgen Fog og et par andre klubbrepresentanter kom selv bortom for å ønske velkommen og forsikre seg om at de kaffetørste hadde fått seg en kopp. Ute på banen var det imidlertid ikke veldig mye spill som varmet spesielt i løpet av den første omgangen. De få tilløpene til sjanser som kom, kom gjerne som resultatet av litt nølende forsvarsspill, men keeperne ryddet greit unna det som kom. Det var de som må sies å ha vært banens beste i løpet av de første 45 minuttene, og det var målløst 0-0 da dommeren blåste for pause og vi gikk for å varme oss litt inne i klubbhuset. Det hadde på ingen måte vært noen festforestilling av typen vi hadde vært vitne til på Kråkerøy tidligere på kvelden. Det skulle det derimot bli gjort noe med etter pause.

Allerede et par minutter ut i omgangen tok Begby ledelsen 1-0, men det gikk sannelig ikke lang tid før Tistedalen utlignet fra straffemerket slik at vi var like langt. Det hadde skjedd mer på andre omgangs fem første minutter enn i løpet av den første omgangen. Etter en drøy time fikk Tistedalen nok en gang straffe som de igjen scoret på, og snudde dermed til 1-2, men Begby gikk rett i angrep og utlignet til 2-2. I det 73. minutt angrep Begby igjen, og fra kanten ble ballen spilt inn foran mål, der den ble kontant satt i nettet til 3-2. Nå sto jeg med en følelse av at Begby skulle dra dette i land, men fem minutter senere slo gjestene tilbake med en ny utligning. Begby var nok muligens litt nærmere et seiersmål, men det ble ikke mer nettsus, og dermed endte det 3-3 etter en underholdende andre omgang som faktisk også kunne bydd på på enda et par mål. Vi sa oss uansett fornøyd med dagens dont.

Begby v Tistedalen 3-3 (0-0)