Bærums Verk Hauger v Bærum 2 09.04.2024

 

Tirsdag 09.04.2024: Bærums Verk Hauger v Bærum 2

I forbindelse med at Fredrikstad hadde blitt satt opp med bortekamp mot Drøbak/Frogn i første runde av cupen, hadde jeg bestemt meg for å stikke en tur til min mor i Drøbak og samtidig benytte anledningen til å få gjort unna en legetime hos legen der som jeg fortsatt bruker. Cupkampen skulle spilles onsdag, mens legetimen jeg hadde fått var litt utpå dagen på tirsdagen, så jeg toget til Ski og busset derfra til Drøbak. Etter legetimen, og en tur innom min mor for å slenge fra meg tingene, hadde jeg også lagt planer om å se en kamp denne kvelden. Jeg hadde begrenset det til to alternativer, og det ville nå bli en tur til enten Raumnes & Årnes eller Bærums Verk Hauger. Uansett måtte jeg først ha bussen inn til Oslo.

Dersom jeg valgte meg Bærums Verk Hauger, ville det også bety at jeg ville ha fullført 4. divisjon Oslo avdeling 1 ved å se kamp på alle banene der, og jeg valgte til slutt å gå for dette. Med planen lagt var det bare å komme seg opp fra sofaen i Drøbak og komme seg med bussen til Oslo. Buss ble det også videre, mot Rykkinn, der Bærums Verk Hauger hører hjemme. Det ble en nokså lang tur dit, for det gikk ikke akkurat unna på vei forbi Skøyen, Lysaker og Høvik, men da vi endelig kunne svinge av ved Sandvika gikk det smidigere, og jeg ankom Gommerudbanen med rundt tjue minutter til avspark. Her skulle jeg nå se kamp på en for meg ny norsk bane for andre gang på rad, og for tredje gang på fire dager, og det er ikke lenger hverdagskost på Østlandet.

Rykkinn er for ordens skyld et boligområde i Bærum kommune, rett utenfor Oslo, og stedet ble i 1970-årene utbygd med rekkehus- og blokkbebyggelse. Klubben jeg denne kvelden skulle se som hjemmelag dekker dog også områder som Bærums Verk og Kolsås. Det var så sent som i 2014 at dagens klubb ble stiftet, men det var et resultat av at to eldre klubber slo seg sammen. Bærums Verk Sportsforening ble stiftet allerede i 1896, og byttet i 1917 navn til Bærums Verk Idrettsforening. De drev også en rekke andre idretter, og gjorde seg spesielt bemerket i basketball med seks norgesmesterskap mellom 1989 og 2004. Hauger Fotballklubb ble stiftet i 1969, og var som navnet røper en ren fotballklubb. Det var disse to som i 2014 slo seg sammen og stiftet dagens BVH, som etter to strake opprykk nå var klare for spill i 4. divisjon.

Det var et Bærum-derby som sto på menyen, for kveldens bortelag var Bærum 2. Det var rett og slett meget ufyselig vær det skulle spilles i, for det hadde bøttet ned med regn et par timer, og skulle fortsette å gjøre det litt til. Det var vått, surt, kaldt, og fullstendig utrivelig, men Gommerudbanen i seg selv er derimot trivelig nok. Ikke at det nødvendigvis sier all verden i en krets som er spekket med nitriste anlegg, men til Oslo-kretsen å være, er dette et finfint anlegg å se fotball på (i hvert fall når været er bedre). På den ene langsiden, utenfor klubbhuset, har man en åpen – og etter forholdene nokså stor – tretribune med blå plastseter, mens det bortenfor er en seksjon med åpen ståtribune med avsatser i tre.

Det var som nevnt ikke det beste været å sesongåpne i, og oppdateringene begrenset seg til nettkjenningene. Bærum-reservene lot seg imidlertid ikke hindre av det, og i kampens tiende minutt tok de ledelsen 0-1 etter scoring av Aleksandar Vukicevic. Kort fortalt klarte BVH å kjempe seg tilbake i kampen, og med en scoring like før pause sørget Simen Nordgård Tobiassen for at det var uavgjort 1-1 til pause. Det var også stillingen med snaut tjue minutter igjen av ordinær tid, men med to mål på fem minutter var det Per Kristian Lauvstad som avgjorde for Bærum 2 og var sterkt medvirkende til at det dermed endte 1-3. Det var for min del bare å haste til bussen og komme seg inn i varmen og av gårde. Heldigvis gikk returen til Oslo sentrum betraktelig raskere, og deretter var det bare å komme seg til Drøbak, der min mor ventet oppe. Dagen etter skulle det bli cupkamp i Drøbak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 239:
Bærums Verk Hauger v Bærum 2 1-3 (0-1)
4. divisjon Øslo avd. 1
Gommerudbanen, 9 April 2024
0-1 Aleksandar Vukicevic (10)
1-1 Simen Nordgård Tobiassen (44)
1-2 Per Kristian Lauvstad (72)
1-3 Per Kristian Lauvstad (77)
Att: 81 (h/c)
Admission: Free

Next game: 10.04.2024: Drøbak/Frogn v Fredrikstad
Previous game: 08.04.2024: Trøgstad/Båstad v Kråkerøy 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg