hits
Hjem/Home Grounds visited Kronologisk kampliste UK Kart/Map

Lokomotiv Oslo v Vålerenga 21.04.2015


Tirsdag 21. 04.2015: Lokomotiv Oslo v Vålerenga

Da det var klart for første runde i cupen, var det greit å kombinere en Oslo-tur med å se litt fotball. De fleste kampene i andre runde skulle spille dagen etter, men blant kampene som hadde blitt flyttet frem til tirsdagen var Oslo-oppgjøret mellom Lokomotiv Oslo og "Oslos skam" Vålerenga. Hjemmelaget med det noe spesielle navnet er stiftet så sent som i 1999, av en gruppe utflyttede sunnmøringer om jeg forsto det riktig. Og man både hører og ser fort at tilhørigheten til Sunnmøre fortsatt så avgjort er til stede, til tross for at de nå er en av flere klubber som spiller på Frogner Stadion i Oslo. "Loket" hadde da også godt offensivt og påpekt at de tre siste sesongers cupmestre alle har hatt Sparebanken Møre som hovedsponsor på drakta, slik tilfellet er også med de.

Frogner Stadion har en stolt historie, og er da også en vesentlig del av norsk idrettshistorie, men kanskje først og fremst som skøytearena. Her herjet Oscar Mathisen i årene før første verdenskrig, og satt en rekke verdensrekorder. Utenfor står det en statue av ham, sammen med en annen av de som har hatt Frogner Stadion som tumleplass...nemlig Sonia Henie. Frogner Stadion var også åsted for den første cupfinalen i norsk fotball, da Grane (fra Nordstrand i Oslo) slo Odd 2-0, men det var på gamle Frogner Stadion, som lå omtrent der hvor tennisbanene i dag ligger mellom dagens stadion og inngangen til Vigelandsparken. Stadionet ble i 1914 flyttet til der den ligger i dag, og er også totalt ugjenkjennelig siden den gang. I 1948 brant det nemlig ned, og nytt anlegg ble ikke bygget opp før i 1965.

Jeg hadde håpet på en cupbombe, men det skjer dessverre altfor sjeldent i norsk fotball (det har nok noe med å gjøre at man i stedet for en trekning velger å sette opp cupkampene etter synsing, slik at de små klubbene i realiteten aldri har noe særlig sjanse til å ta seg spesielt langt gjennom en heldig trekning, da de uansett blir satt opp mot lokale og regionale storheter i de tidligste rundene). Og det ble tidlig klart at det også i dette tilfellet ville bli plankekjøring for et (selvsagt) reservepreget Vålerenga. Kampen var i realiteten avgjort etter tjue minutter, og til pause sto det 0-6. Eliteserielaget tok nok foten litt av gassen i andre omgang, men tok seg uten problemer videre etter at det endte 0-8.

 
Norwegian ground # 30:
Lokomotiv Oslo v Vålerenga 0-8 (0-6)
NM Cupen, 1. runde
Frogner Stadion, 21 April 2015
0-1 Sander Berge (8)
0-2 Moussa Njie (19)
0-3 Moussa Njie (21)
0-4 Herman Stengel (26)
0-5 Moussa Njie (33)
0-6 Elias Mar Omarsson (45)
0-7 Herman Stengel (55)
0-8 Morten Berre (73)
Inngang: 100 kr
Tilskuere: 1 117

 

 

 

Kommenter / comment

Skriv en ny kommentar

Vikinghopper

Vikinghopper

45, Frogn

Jeg er lidenskapelig opptatt av engelsk fotball og har etter hvert blitt en ivrig groundhopper. Det vil si at jeg bruker enhver anledning til å reise rundt i England for å besøke flest mulige stadioner. Til tross for å være Reading supporter har jeg nå etter å ha fått den moderne fotballen i vrangstrupen konsentrert meg mest om non league fotballen, langt nedover i fotballpyramiden. Jeg ga sensommeren 2012 ut en reisehåndbok til engelsk fotball som tar for seg de fem øverste divisjoner. Den ble utgitt på Aschehoug og heter enkelt og greit "Engelsk fotball: lagene - pubene - banene". Denne har nå blitt utgitt i ny oppdatert versjon for 2013/14-sesongen. Så løp og kjøp :) Noen av disse reiseskildringene vil bli fryktelig lange, så jeg forsøkte en løsning der de i sin helhet ble lagt ut under kategorien Turrapporter, mens de også ble "brukket opp" og lagt inn under kategorien "Matches". Dette har jeg nå gått bort fra, men under kategorien Turrapporter finnes de allerede eksisterende. Den enkleste måten å finne frem på vil nok imidlertid være å ta en kikk på kategoriene "Besøkte baner/Grounds visited", der det i innleggene for de relevante land er linket til de aktuelle kamprapportene, som finnes under de relevante hjemmelag. Dette blir selvsagt løpende oppdatert. Ellers hadde jeg tenkt å begrense dette til å dreie seg utelukkende om britisk fotball, men etter flere spørsmål om dette har jeg nå valgt å legge ut tilsvarende "liste" over både Norge og andre land der jeg har sett fotball - selv om jeg her ikke vil skrive tur/kamp-rapporter slik jeg gjør med kampene i Storbritannia. Håper jeg kan inspirere noen til en tur til fotballens hjemland - spesielt nedover i lavere divisjoner og non league. Enjoy! :)

Kategorier

Arkiv