Fredrikstad v Sprint/Jeløy 26.05.2002

Søndag 26.05.2002: Fredrikstad v Sprint/Jeløy

Etter det sjokkartede nedrykket høsten 1992, hadde FFK håpet (og vel også trodd) at oppholdet på nivå tre skulle bli av det kortvarige slaget, men i 2002 var de fortsatt der. Imidlertid var de som vanlig favoritt, men denne gang var det en oppriktig optimisme rundt klubben som man ikke hadde sett maken til på lange tider. Knut Thorbjørn Eggen hadde tatt over som trener og utnevnt Per Egl Ahlsen som sin assistent, og de hadde lovet å igjen ta FFK tilbake til toppdivisjonen der de hører hjemme. Etter å ha vunnet sine fem første seriekamper, kom FFK nå fra årets første poengtap i form av uavgjort mot Nybergsund da de denne dagen tok imot Spring/Jeløy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Igjen var det radarparet Markus Ringberg og Lars Petter Hansen som sørget for at FFK ledet 2-0 halvveis ut i første omgang, og over 4 000 tilskuere på dette nivået burde i seg selv være en pekepinn på at optimismen var tilbake. Men da lagene gikk i garderoben til pause hadde bortelaget utlignet til 2-2, og etter pause tok de også ledelsen. Ytterligere tre mål på fem minutter fra svensken Marcus Ringberg gjorde at FFK igjen snudde kampen og avgjorde. Ringberg scoret fire mål, og Lars Petter Hansen fikk sitt andre da han satt inn en straffe med et drøyt kvarter igjen, før Stian Johnsen fastsatt sluttresultatet til 7-3. FFK fortsatte triumfferden i det som skulle vise seg å bli en vanvittig sesong.

Fredrikstad v Sprint/Jeløy 7-3 (2-2)