Brøndby IF (R) v Lyngby BK (R) 02.03.2020

 

Mandag 02.03.2020: Brøndby IF (R) v Lyngby BK (R)

Jeg skulle igjen tilbake til Sjælland og København, men før jeg forlot Kolding, valgte jeg å spise frokost ved Hotel Saxildhus. Deretter kunne jeg krysse over til stasjonen og sette meg på 08.56-toget til den danske hovedstaden. Jeg hadde betalt 182 kroner for billetten, og toget brukte i overkant av to timer på å frakte meg til København H. Noen minutter over elleve kunne jeg dermed bytte til et lokaltog som tok meg til Nørreport, og like i nærheten der hadde jeg betalt 390 kroner for overnatting ved Hotel Jørgensen. Det var fortsatt ikke klart for innsjekking, men det var intet problem å få slenge fra seg bagasjen slik at jeg kunne dra på kamp uten å måtte slepe med meg alt pikkpakket.

Ting hadde gått såpass smidig at jeg til og med hadde mer enn nok av tid til å stoppe for en Tuborg ved Nørreport Bodega før jeg tok S-tog fra Nørreport til Glostrup. Foreløpig siste etappe gikk med buss derfra til en holdeplass på Brøndbyøster Boulevard; like ved Brøndby Stadion. Der skulle jeg ganske riktig se Brøndby IF i aksjon, men det var ikke deres førstelag det dreide seg om denne dagen. Det som vel var Danmarks eneste fotballkamp denne dagen var nemlig en kamp i reserveligaen, der Brøndby-reservene skulle møte sine motparter fra Lyngby. Danskene har i motsetning til Norge nemlig også en egen liga for Superliga-klubbenes reservelag, og det er jo noe både jeg og mange med meg har savnet her hjemme, da det ville fjernet noen av de mange andre- og tredjelagene fra divisjoner de ikke burde ha noen verdens ting å gjøre i.

På forbundets hjemmeside sto dagens kamp oppført med Brøndby Stadion som kamparena, men jeg hadde stilt meg noe tvilende til om det faktisk medførte riktighet. Da jeg med en halvtimes tid til avspark befant meg på utsiden av Brøndby Stadion, var det da heller ingen verdens ting som tydet på at det skulle være kamp der. Det var først med litt blandede følelser at jeg innså at kampen ville spilles på det jeg der og da mistenkte fort kunne vise seg å være et kjipt kunstgress-kompleks av typen vi nordmenn kjenner så altfor godt. Sekunder senere slo det meg at dette vel egentlig var en bra ting i og med at det ville la meg ‘spare’ Brøndby Stadion til en førstelagskamp. Med den tanken i hodet gikk jeg videre bort til stadionets østside hvor det var langt mer aktivitet.

Det var her dagens kamp skulle spilles, og jeg hadde strengt tatt ikke trengt å bekymre meg voldsomt. Kunstgress-farsotten har heldigvis nemlig ikke nådd Danmark med samme kraft som i Norge. Brøndby IFs anlæg består av flere baner rundt hovedstadionet, og etter hvert fikk jeg ved hjelp av noen Brøndby-fans (som slett ikke var helt enige innad) greie på at dette nok var banen som nå går under navnet ‘bane 1’. Der spiller de på deilig naturgress, og til tross for mangelen på tribunefasiliteter skulle det vise seg å være et helt ok sted å se fotball. På bortre langside er det en stor gressvoll som til tross for å ligger et stykke fra banen gir en flott utsikt over det som skjer, og med Brøndby Stadion som interessant bakteppe.

Senere på turen traff jeg på noen Brøndby-supportere som om jeg forsto de rett mente at dette er en nokså ny bane de har anlagt og begynt å benytte i den senere tid, og klubben har oppe på den nevnte vollen installert et gjerde eller gelender som tilskuerne her kan lene seg på. På baksiden av vollen går den såkalte Motorring 3, som er en ringvei rundt København, og som jeg mistenker er blant hovedstadens travleste. Muligens står man oppe på vollen minst like nærme denne motorveien som banen man ser kamp på; med et stadig sus av trafikken som dundrer forbi. Vollen strekker seg over på kortsidene bak begge mål, mens det på den andre langsiden er flatt. Der finner man kun en av sidelinjene, og gjerdet som skiller denne banen fra området utenfor Ebbe Skovdahl Lounge på Brøndby Stadion.

Brøndby IF er et resultat av at Brøndbyøster IF og Brøndbyvester IF slo seg sammen i 1964, og siden den gang har de etablert seg som en dominerende kraft i dansk fotball. Det er nok først og fremst fotballklubben som har satt Brøndby kommune på kartet. Denne kommunen i det vestlige København består av Brøndbyøster, Brøndbyvester og Brøndby Strand, og har et samlet innbyggertall på rundt 35 000. Brøndby IFs store gullalder var fra 1985 til 2005, da de vant samtlige av sine ti ligatitler. I tillegg vant de i samme periode den danske cupen fem ganger, og senere plusset de på med å vinne Royal League i 2007 og en sjette og foreløpig siste cuptittel i 2008. Nå var det derimot reservelaget det skulle dreie seg om.

Klistremerker med ‘Spark og slå på FCK’ hadde ønsket meg velkommen til den såkalte Vestegnen, Brøndby Stadion og Brændby IFs anlæg, men denne dagen var det ikke den store rivalens som kom på besøk, men snarere reservene til Lyngby BK. Gjestene var kanskje ute etter å revansjere førstelagets knepne nederlag fra dagen før, da Brøndby hadde vunnet 1-0 inne på Brøndby Stadion. Det var dog Vestegnens gule og blå helter som kom best i gang også i denne reservelagskampen. De dominerte ute på banen og spilte seg frem til en rekke sjanser, men det skortet på kvaliteten i avslutningene. Lyngby hadde ikke stort å by på fremover før pause, men kom seg i hvert fall noe mer med i kampen mot slutten av omgangen. Likevel var det Brøndby som absolutt hadde fortjent en ledelse da man gikk til pause på stillingen 0-0.

Der hjemmelaget hadde hatt problemer med å finne nettmaskene før hvilen, tok det ikke mange sekunder av andreomgangen før Mikael Uhre meget fortjent sørget for 1-0. Men så tok noe uventet Lyngby over kampen etter å ha benyttet hvilen til å gjøre noen taktiske endringer. Ti minutter ut i omgangen utlignet Andre Riel til 1-1, og det Brøndby-laget som hadde dominert før pause fremsto nå mer som elleve individualister enn som et lag. Timen var passert med en drøyt minutt da Gustav Marcussen fullførte snuoperasjonen ved å sette inn 1-2. Det sto seg helt til dommeren blåste av, og det jeg talte meg frem til å være 56 tilskuere kunne dermed konstatere at Lyngby-reservene nå toppet sin gruppe etter to runder, foran Farum, Brøndby og Vejle.

Selv forlot jeg åstedet og lot en buss frakte meg til Brøndbyøster stasjon, der jeg testet de to nærliggende vannhullene Mac Donald Pub og Tequila Bodega. På sistnevnte var det tydeligvis tilbud om 8 øl for 50 kroner(!!) via en app, men jeg hadde intet behov for slike mengder, og etter å ha tømt Tuborg-flasken returnerte jeg til stasjonen. Jeg lot meg friste til et herremåltid ved gatekjøkkenet inne på stasjonen der før jeg tok S-toget til Nørreport for å sjekke inn. Jeg var dog snart på farten igjen, og spaserte ned til Peders som hadde fått gode skussmål. Deres Blue Turn IPA fra Caleidoskope falt da også i smak, men verre var det da jeg skulle teste en annen IPA og bestilte feil og fikk en øl som var mistenkelig mørk. Det viste seg å være en stout som jeg først tenkte jeg skulle få ned, men halvveis måtte jeg kaste inn håndkledet. Kvelden ble avsluttet med en tur inn til sentrum og en visitt til Cafe Grotten før jeg returnerte til mitt hotell.

 

 

 

 

 

 

 

 

Danish ground # 17:
Brøndby IF (R) v Lyngby BK (R) 1-2 (0-0)
Reserveligaen
Brøndby IFs anlæg (bane 1), 2 March 2020
1-0 Mikael Uhre (46)
1-1 Andre Riel (55)
1-2 Gustav Marcussen (62)
Att: 56 (h/c)
Admission: Free
Programme: None

Next game: 03.03.2020: Esbjerg fB v AGF Aarhus
Previous game: 01.03.2020: Vejle BK v HB Køge

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg