Cottesmore Amateurs v Hathern 15.05.2018

 

Tirsdag 15.05.2018: Cottesmore Amateurs v Hathern

Jeg våknet i Glasgow vel vitende om at det var duket for sesongens siste kampdag hva gjaldt min fotballsesong i Storbritannia. Etter å ha sjekket ut fra St. Enoch Hotel, benyttet jeg anledningen til å innta en full english breakfast ved puben The Crystal Palace, før jeg gikk for å komme meg med 08.00-toget som skulle frakte meg helt ned til Birmingham. Rett i overkant av fire timer brukte det ned til Birmingham New Street, der jeg skulle ha 12.22-toget videre til Leicester, som jeg hadde valgt som base denne dagen. Rundt kvart over ett steg jeg av i Leicester, og gikk snart for å finne Grafton House, der jeg hadde betalt £24,62 for overnatting. Jeg fikk raskt sjekket inn, men var snart på farten igjen.

Jeg hadde lenge litt problemer med å bestemme meg for kamp denne dagen, og noe av utfordringen var at jeg trengte en base som gjorde det mulig å ta seg til Stansted i god tid før hjemreise derfra klokka 11.55 dagen etter. Jeg kikket lenge på AFC Bentley og en mulig base i Doncaster eller til og med Peterborough, men da jeg igjen ble oppmerksom på at Cottesmore Amateurs hadde hjemmekamp, ble jeg fristet dit. Jeg har en stund vært lysten på et besøk der, og jeg lette med lys og lykte etter aktuelle overnattingssteder i nærheten. Ikke veldig mye på menyen i Cottesmore, og det lille som var tilgjengelig i Oakham eller Melton Mowbray var vesentlig dyrere enn Leicester, som dog er noe lenger unna. Men jeg endte altså opp med Leicester som base, til tross for at det også ville by på en noe tidligere avreise morgenen etter.

Reiseveien til Cottesmore – og først og fremst returreisen – ville være nokså kronglete da bussene ville ha sluttet å gå etter kampen, slik at jeg dermed måtte ha taxi til Oakham og togstasjonen der. Leicester-fan og groundhopper Ken Hall hadde imidlertid sett på Twitter at jeg tenkte meg dit. Han bestemte seg for å dra på samme kamp, og tilbød meg dermed skyss tilbake til Leicester, slik at jeg ville få en langt enklere reise. Nå hadde jeg uansett først tenkt til å slå i hjel litt tid i Leicester, og etter en pub-middag ved The Last Plantagenet, var det på tide å finne frem til en mikropub jeg hadde gledet meg til å besøke. Jeg orienterte meg frem til The Blue Boar, som absolutt var verdt besøket, der jeg koste meg med litt real cider i selskap av 2-3 stamkunder som i samarbeid med verten var opptatt med å løse kryssordet i en av dagens aviser.

Da jeg etter hvert brøt opp, fant jeg ut at jeg på turen tilbake mot stasjonen også hadde tid til å teste ut puben Barley Mow før jeg gikk for å ta 16.18-toget. Jeg skulle kun være med til Melton Mowbray, og etter et kvarters tid kunne jeg stige av der og slå meg ned på The Boat Inn. Det viste seg å være en fantastisk liten pub, og jeg skulle i ettertid gjerne ha unnet meg en pint til der heller enn å bryte opp, men jeg gikk etter hvert videre til The Grapes for en siste forfriskning før jeg skulle ta meg til Cottesmore med buss RF2 sin 18.05-avgang. Denne bussen brukte omtrent 25 minutter til Cottesmore, der jeg steg av utenfor det som viste seg å være en trivelig landsbypub. The Sun Inn med sitt stråtak ligger ved innkjørselen til det som var kveldens kamparena, og jeg lot meg selvsagt friste inn dit.

Cottesmore er en landsby nord i det lille grevskapet Rutland, som er det minste av Englands historiske grevskap. Rutland er på det meste kun 29 kilometer fra nord til sør, og 27 kilometer fra øst til vest, og det var før denne kvelden også det eneste av Englands grevskaper der jeg fortsatt hadde til gode å se kamp. Cottesmore har rundt 2 000 innbyggere, og er grevskapets største landsby og tredje største bosetning etter Oakham og Uppingham. Cottesmore har vært kjent for flyvåpenets base RAF Cottesmore like i utkanten av landsbyen, men den ble for noen år siden lagt ned. Det er likevel fortsatt militær aktivitet i området, for kort etter at den stengte i 2012, ble den gjenåpnet som militærleir for hæren under navnet Kendrew Barracks. Cottesmore virket på meg som en koselig liten landsby.

Jeg satt meg utenfor med en pint, og jeg hadde ikke sittet der lenge før en kjent skikkelse kom snikende for å fotografere modellene av prins Harry og hans utkårede som i forbindelse med det (da) kommende bryllupet hadde blitt ‘installert’ på en benk noen meter bortenfor. Jeg dro straks kjensel på groundhopperen John Main, og han kom snart bort for en prat. Leicester City-supportere var godt representert blant groundhopperne da også Ken Hall snart kom kjørende forbi. De to gikk oppover mot kveldens kamparena mens jeg ble igjen for å gjøre kål på pinten før jeg fulgte etter, og med en nokså drøy halvtime til avspark betalte jeg meg inn med £2. Som forventet var det dog intet kampprogram når Cottesmore Amateurs denne kvelden skulle ta imot Hathern til duell i Leicestershire Senior League Premier Division.

Det var vel neppe altfor vanlig at engelske fotballklubber ble startet opp under andre verdenskrig, men Cottesmore Amateurs ble stiftet i 1941. Det er imidlertid ikke altfor enkelt å finne ut hva de drev med mellom dette og deres inntreden i Leicestershire Senior League i 1992. Den gang tok de plass i ligaens Division One, men en tredjeplass i debutsesongen var nok til at de fikk rykke opp i toppdivisjonen Premier Division, der en fjerdeplass i 1997 står som deres beste plassering. Etter en håpløs sesong i 2001/02 endte de som klar jumbo og rykket ned igjen, og våren 2008 endte de sist også i Division One. Uten at jeg har noen som helst forklaring på akkurat det, ble de etter den sesongen likevel hentet opp til Premier Division til tross for jumboplasseringen, og der har de holdt seg siden.

Ved parkeringsplassen i enden av innkjørselen, ligger garderobebygget et lite stykke fra selve banen ved Rogues Park, og deretter passerer man et par containere som gjør en eller annen nytte, før man deretter kommer ned på selve banen. Et lite tre-skur i det ene hjørnet virker å være anleggets hjerte og sentrum for det meste av aktivitet, da det også er deres tea hut. Rogues Park er for øvrig det man må kunne kalle en skjult liten perle for slike som meg, og tribunefasilitetene består av to mindre og tilsynelatende nokså falleferdige overbygg i tre og bølgeblikk – et på hver langside. På langsiden bortenfor den nevnte bua står en av disse og gir tak over hodet til de som står rett på bakken under her.

På motsatt langside, der man også finner laglederbenkene, er den andre enda mer falleferdig, med et tak som minst ett sted kneler voldsomt og virker i ferd med å falle ned. Det er vel dette som med et engelsk uttrykk kalles wonderfully ramshackle, og jeg elsker slikt. Dermed er det ingen overraskelse at Rogues Park så absolutt falt i smak og nærmest ga meg vann i munnen. Dette til tross for at bortre langside, der det sistnevnte overbygget står, virket å være sperret av under kampen, uten at det senere skulle stoppe meg i å ta en tur over også under kampen. Det er for øvrig ikke engang noe hard standing rundt banen, slik at tilskuerne står rett på gresset – eller om man befinner seg under overbyggene; på jordgrunnen. Rogues Park har nå for øvrig blitt omdøpt til Westray Park, til ære for en klubbveteran som faktisk befant seg borte i den nevnte bua og som bekreftet at han så på det som en ære.

Der borte fortalte ytterligere en groundhopper at han hadde fått kloa i et gammel program fra karen inne i bua, og at det var ett igjen. I mangel på kampprogram i anledning kveldens kamp, fikk jeg sikret meg dette gamle programmet fra 1993/94-sesongen som kunne være litt interessant lesning (det er alltid spennende å se gamle programmers tabeller og se hvilke klubber som faktisk spilte i ligaen/divisjonen den gang) samt gjøre nytte som ‘introduksjons-bilde’ på mitt blogginnlegg. Noen pin kunne de dog ikke hjelpe meg med, men vi ble stående i interessant samtale med flere av personene i klubbens styre og stell som kunne fortelle mer om klubben og Leicestershire Senior League, hvis toppdivisjon for ordens skyld er å finne på non-leagues step 7 (eller nivå 11 totalt for de fortsatt uinnvidde).

Jeg fikk foreløpig ikke tak i lagoppstillingene fra dommertrioen da de kom ned mot banen, for de hadde lagt stensilene igjen i garderoben. Jeg fikk uansett fikset det senere, mot at jeg lovet rosende omtale av kamplederne, og de skulle da også klare seg greit etter hvert. Uansett markerte dommerens første fløytesignal at jeg nå hadde sett fotball i samtlige engelske grevskap. Tittelkampen hadde stått mellom Ingles og Bardon Hill, og førstnevnte hadde allerede vunnet ligaen på målforskjell. Cottesmore Amateurs befant seg på en 11. plass og skulle nå spille sin siste kamp for sesongen, mens gjestene Hathern på en 8. plass hadde ytterligere to kamper igjen. Det var da også en nokså jevn kamp vi var vitne til, med sjanser og halvsjanser begge veier, men med to forsvar som foreløpig virket å ha temmelig god kontroll på det som kom.

Med fem minutter til pause kom imidlertid det første målet, og det var Liam Bailey som sendte gjestene i føringen. Den ledelsen holdt imidlertid ikke inn til pause, for i omgangens siste minutt dukket Tom Pope opp og utlignet til 1-1, som ble pauseresultatet. Vi hadde talt oss frem til at det var 26 tilskuere, og i pausen fikk Leicester-duoen i seg en kopp te mens vi fikk høre litt mer om saker og ting og også fikk bekreftet at Ibstock United tilsynelatende dessverre har lagt ned driften etter at vi hadde observert de på bunnen av tabellen med statistikken sin nullstilt. Veteranene håpet videre at hjemmelaget kunne levere en god andre omgang og avslutte sesongen med seier, og snart var vi i gang igjen.

Etter pause fortsatte det litt som i første omgang, og jeg sto med en følelse at et ledermål ville kunne komme begge veier, men igjen var det gjestene fra like utenfor Loughborough som tok ledelsen da Ryan Langdon tolv minutter ut i omgangen satt inn 1-2. Nok en gang hadde hjemmelaget en jobb å gjøre, og de hadde sjanser til å utligne, samtidig som også gjestene kunne økt sin ledelse. Det gikk mot en knepen borteseier da Ben Richards med fem minutter igjen headet inn utligningen til 2-2, og med det sørget for poengdeling. Begge klubber fikk en mulighet til å avgjøre helt på tampen, men da lederen for den eminente (vi får få med det en gang til) dommertrioen blåste for full tid, var det altså med 2-2 som sluttresultat.

Vi takket for oss og ønsket lykke til, og endte deretter opp i prat med den trivelige dommertrioen som nå omsider kunne tilby meg en kikk på lagoppstillingene slik at jeg hadde navn å feste til aktørene som foreløpig kun var spillernummere på min notatblokk. Jeg måtte til slutt unnskylde meg og gå for å finne Ken, som hadde gått i forveien ned til parkeringsplassen. Da slapp jeg altså taxi til Oakham med påfølgende togtur derfra, men det var en overraskende lang kjøretur på rutlandske og leicestershirske landeveier tilbake mot Leicester. Jeg får igjen bruke dette medium til å takke nok en gang for skyss, slik jeg også gjorde da jeg ble sluppet av utenfor mitt B&B. Jeg følte imidlertid for en siste pint, og omtrent rett overfor stasjonen var det fortsatt servering hos The Hind, der jeg endte opp med å unne meg en pint eller to før jeg trakk meg tilbake.

Sesongens siste britiske fotballtur hadde kommet til veis ende, og kun hjemreisen dagen etter gjensto. Det medførte en tidlig start da jeg måtte komme meg med 07.18-toget fra Leicester. Etter å ha brukt over to og en halv time på å somle seg ned til Stansted Airport, ankom det omsider med drøyt to timer til avgang for mitt fly. Normalt ville jeg ha valgt en avgang senere på ettermiddagen, men jeg hadde nemlig tenkt å reise rett fra Gardermoen til Hønefoss for å se FFK i bortekamp der. Uansett hadde denne siste turen bydd på åtte kamper på like mange dager, og det var litt vemodig å tenke på at nok en UK-sesong var slutt for min del. I begynnelsen av juli skal jeg over på ferie med min mor i det skotske høylandet og til Orknøyene, så da gjenstår det å se om jeg klarer å få med meg en kamp eller to også på den turen.

 

 

English ground # 479:
Cottesmore Amateurs v Hathern 2-2 (1-1)
Leicestershire Senior League Premier Division
Rogues Park, 15 May 2018
0-1 Liam Bailey (41)
1-1 Tom Pope (45)
1-2 Ryan Langdon (58)
2-2 Ben Richards (86)
Att: 26 (h/c)
Admission: £2
Programme: None
Pin badge: n/a

 

Next game: 16.05.2018: Hønefoss BK v Fredrikstad
Next UK game: 06.07.2018: Nairn County v Inverness Caledonian Thistle
Previous game: 14.05.2018: Arthurlie v Hurlford United

More pics

This day on the map here

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg