Oslo City v Oppsal II 06.09.2016

Tirsdag 06.09.2016: Oslo City v Oppsal II

Jeg var allerede på plass på Rommensletta kunstgress, der jeg hadde sett Rommen v Grüner ende 0-1. Allerede før spillerne fra den kampen hadde kommet seg av banen, entret spillerne fra Oslo City og Oppsal 2 kunstgressmatta for å starte sitt oppgjør idet klokka hadde passert planlagt tidspunkt for avspark klokka 20.15 med et par små minutter. Mørket hadde nå for lengst senket seg og flomlysene var tent, og i likhet med foregående kamp var også dette et oppgjør i 4. divisjon Oslo avdeling 2, der Oslo City før dagens kamper hadde ni poeng ned til lagene under nedrykksstreken mens Oppsal-reservene lå midt på tabellen; 12 poeng foran kveldens vertskap. Oslo City er en meget flerkulturell klubb som ble stiftet i 1987 – for øvrig like før byggingen av kjøpesenteret med samme navn – og den har jo opp gjennom årene blitt noe beryktet etter flere medieoppslag der man fikk en del oppmerksomhet for sin noe «spesielle spillestil» og kamper som rett og slett endte i masseslagsmål og fullstendig kaos.

2010-sesongen spilte Oslo City sin første og hittil eneste sesong i 2. divisjon (nivå tre), men nå er de altså tilbake i 4. divisjon, og spiller åpenbart de fleste av sine hjemmekamper på Rommensletta, som er en enkel kunstgressbane typisk for de lavere divisjoner i denne regionen. Vertene for anledningen tok også ledelsen etter en snau halvtime, men med omtrent fem minutter til pause utlignet Oppsal-reservene, slik at det sto 1-1 til pause. Det var etter hvilen at det eksploderte på Rommensletta kunstgress, og om ikke det var direkte velspilt, så ble det i hvert fall en spennende kamp etter hvert. Ytterligere to ganger tok Oslo City ledelsen, men begge ganger utlignet bortelaget, før de med åtte-ni minutter igjen også tok ledelsen for første gang. Et selvmål med få minutter igjen betød at det igjen var status quo, og det gikk mot 4-4 og poengdeling da Amadou Sanyang på overtid besørget 5-4 og hjemmeseier etter en frenetisk andre omgang.

Oslo City v Oppsal II 5-4 (1-1)