Oldland Abbotonians v Ashton & Backwell United 17.10.2015

Lørdag 17.10.2015: Oldland Abbotonians v Ashton & Backwell United

Etter å ha sett en spennende kamp hos Bitton, skulle vi ta den meget korte turen til Oldland Abbotonians, og den kunne man egentlig unnagjort til fots. Det er kun rundt halvannen kilometer mellom de to klubbene, så det var ikke mange minuttene vi satt i bussen. Oldland Abbotonians hører hjemme i Oldland Common, som i likhet med Bitton er en liten landsby helt sør i Gloucestershire – mellom Bristol og Bath. Oldland Common består i all hovedsak av boliger der de fleste innbyggerne nok jobber i Bristol. Det er imidlertid noen lokale sjapper, og sannelig har man ikke også tre puber.

Innkjørselen til klubbens hjemmebane Castle Road var for trang for vår minibuss, og vi ble derfor dirigert videre ned til en busslomme hvor klubbformann Martin McConachie ventet på oss. Der ble vi sluppet av mens formannen håndhilste på alle og ønsket hjertelig velkommen etter hvert som de kom av bussen. Han pekte deretter ut en sti som førte oss tilbake til anlegget, før han ble igjen for å guide sjåføren til en større parkeringsplass i nærheten. Allerede under planleggingen av helgens Ground Hop hadde Martin ifølge arrangørene vært svært ivrig på å få arrangementet til Castle Road, og skal i løpet av prosessen ha vært hjelpsomheten selv og vist voldsom interesse for hvordan hans klubb kunne være best mulig vertskap. Det ble da også satt stor pris på av ikke minst arrangørene, men selvsagt også groundhopperne som skulle tilbringe det som viste seg å bli et par koselige timer hos klubben.

Castle Road – eller Aitchison Playing Field om man vil – er en nokså spartansk og enkel affære som også er temmelig åpen. Anleggets hovedtribune er også den eneste tribune, og denne står midt på bortre langside og er en blanding og sitte- og ståtribune. På motsatt side har man klubbhuset oppe i det ene hjørnet, nær inngangspartiet, og laglederbenkene. På utsiden her er det et stort åpent grøntområde, og jeg mistenkte at det muligens var en cricketbane, men glemte å spørre om dette. Anlegget har et landlig preg, og fremstår nokså koselig, og i et av hjørnene på bortre kortside kom jeg over en enkel grind der man tydeligvis kunne gå rett inn. Heldigvis virket det ikke som om noen benyttet seg av den muligheten denne dagen.

Oldland Abbotonians har røtter tilbake til 1910 og stiftelsen av St. Annes (Oldland), men dagens variant av klubben ble til i 1998, etter en sammenslåing med Longwell Green Abbotonians. St. Annes (Oldland) hadde spilt i Gloucestershire County League, mens Longwell Green Abbotonians hørte hjemme i Somerset County League. Den nye klubben tok plass i sistnevnte, og sikret seg våren 2007 opprykk til Western League, der de siden har vært fast innslag i Division One. Deres beste plassering er 2. plassen de oppnådde i 2011, men den gang fikk de ikke rykke opp da deres hjemmebane ikke oppfylte kravene.

Vi hadde jo fått samtlige sju kampprogrammer for helgens Ground Hop allerede på fredag, og jeg hadde smugkikket litt i programmet for denne kampen. Det var et godt program, og mens jeg nippet til en pint Thatchers Gold til £3,20, tok jeg det igjen frem for å konstatere at vertskapet var plassert på en 7. plass, men med kun 9 spilte kamper hadde de kamper til gode på samtlige andre lag. Man hadde eksempelvis 9 poeng opp til ledende Corsham Town som imidlertid hadde spilt flere kamper enn noen andre. Hele seks kamper hadde Oldland Abbotonians til gode på Corsham, og kunne avansere med en seier mot Ashton & Backwell United, som på sin side befant seg nede på 17. plass. Der lå de med statistikken 3-4-3, men hadde åpenbart blitt trukket tre poeng grunnet det som kan være bruk av en ikke-spilleberettiget spiller.

Oldland Abbotonians hadde også disket opp med beef chili, og for £2,50 fikk jeg en solid porsjon som gjorde nytte som lunsj. Frem til kampstart ble det også tid til litt samtale med kjente fjes som ikke hadde vært til stede på torsdagskampen. Av disse var tyskeren Jens, som sammen med sin bedre halvdel Margaret hadde kjørt over fra Tyskland i løpet av natten, og sammen med germanerne tømte jeg dagens første glass og bestilte påfyll for å ta med ut. Etter en festforestilling i dagens første kamp, var det kanskje mye å håpe på mer av samme sorten, men groundhopperne og de andre fremmøtte håpet selvsagt likevel på en ny god kamp.

Optimismen rådet blant hjemmefolket da Connor Davies og Gary Shorney begge var nære på med hver sin volley tidlig i kampen, men det var gjestene som tok ledelsen i kampens tolvte minutt. Conor Biggins var mannen som på volley sendte ballen i mål bak vertenes keeper og kaptein Josh Dempsey. Samme man var på farten da gjestene doblet ledelsen etter en halvtime, og etter å ha skutt i mål fra spiss vinkel ble Biggins igjen kreditert, selv om noen mente å se at ballen var innom Sam Skidmore. Etter noen lovende åpningsminutter var vertene nest best gjennom store deler av første omgang, og helt på tampen av omgangen gjorde de det enda vanskeligere for seg selv da keeper Dempsey nærmest ga bort et straffespark. Conor Biggins steg frem, og med et minutt til pause sikret han seg matchballen ved å sette inn sitt tredje mål fra straffemerket og sørge for at det dermed sto 0-3 halvveis.

Kampen virket avgjort da jeg benyttet pausen til å ta ytterligere en runde rundt anlegget og snakke med noen gamle kjente. Det var fortsatt nokså tidlig på dagen, så jeg hoppet med hensikt over pause-pinten, da vi tross alt hadde ytterligere to kamper på agendaen denne lørdagen. Oldland Abbotonians’ formann Martin McConachie hadde for øvrig vært svært opptatt av å slå publikumsrekorden på 170 tilskuere, og arrangørene klarte ikke å dy seg da de fortalte ham at dagens tilskuertall var «an excellent 168». Da han visstnok ble litt lang i maska, hadde de imidlertid raskt fulgt opp med å fortelle at det riktige antallet var 201, og altså ny publikumsrekord på Castle Road.

Hjemmemanager Dale Dempsey hadde i pausen manet sine gutter til ikke å gi opp, og i hvert fall gå ned med flagget til topps foran rekord-publikummet. De fikk en god start da deres toppscorer Tom Morgan headet inn reduseringen til 1-3 i omgangens femte minutt. Var det likevel håp om et comeback? Det var i hvert fall et helt nytt hjemmelag vi nå så, og Gary Shorney sendte i vei et frispark som Stags-keeper Lewis Coombes med nød og neppe fikk slått over. Hjemmelaget presset på, men klokka var ikke på deres side, og på en kontring gikk økte gjestene ledelsen da Sam Skidmore headet inn et innlegg fra venstrekanten. 1-4 i det 73. minutt.

Lufta gikk litt ut av vertene, men de skal ha for at de ikke ga opp. Hjemmelagets bestemann var Dave Stone, og han skjøt like over. Med snaut to minutter igjen fant han imidlertid nettmaskene med et skudd i bortre hjørnet. 2-4, men det var vel for sent? Vel, kanskje ikke, for vertene var snart på ferde igjen inne i gjestenes felt, der dommeren pekte på straffemerket etter å ha sett en hands. Frem steg Dave Stone, og reduserte på overtid til 3-4. Vertene sendte frem alt som var av spillere i et desperat forsøk på å sikre seg ett poeng, og det var faktisk keeper Josh Dempsey som kom nærmest da hans heading ble blokkert.

Dermed endte det 3-4, og nok en gang konstaterte groundhopperne at de hadde fått se en meget underholdende kamp. Oldland Abbotonians tapte selvsagt denne kampen i en første omgang der de var svake, og de klarte ikke helt å innhente gjestenes forsprang i andre omgang. Ashton & Backwell United kunne således ta med seg tre poeng hjem til Bristols sørvestlige omland, men undertegnede og de andre groundhopperne forlot Castle Road før de, da vi skulle den korte veien videre til Cadbury Heath og dagens tredje kamp.