Fredrikstad v Oslo Øst 01.11.2003

Lørdag 01.11.2003: Fredrikstad v Oslo Øst

Etter ti lange år på nivå tre hadde FFK endelig sikret seg opprykk tilbake til nest øverste nivå med en vanvittig 2002-sesong. Nå hadde ikke trener Knut Thorbjørn Eggen ingen ambisjoner om å kjempe om nytt opprykk allerede denne sesongen, da hans plan visstnok var at de først sesongen etter skulle kjempe om opprykk. Etter kun én seier på de fire første seriekampene begynte noen i stedet å snakke om hvorvidt FFK i det hele tatt kunne klare å holde plassen, men etter dette leverte FFK en rekke gode resultater som gjorde at de meldte seg på i tittelkampen. I nest siste serierunde hadde de muligheten til å sikre et andre strake opprykk, men bortetap mot Moss sørget i stedet for at HamKam tok seg forbi. Når alt nå skulle avgjøres i sesongens siste serierunde var det HamKam som toppet med 59 poeng; ett poeng foran FFK, og ytterligere ett poeng foran Sandefjord Fotball.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var disse tre det sto mellom, og FFK ville med seier dermed være klar for opprykk til Eliteserien. Over 9 000 betalende tilskuere hadde møtt opp for å være med på festen denne lørdagen, men de fikk seg en støkk da allerede nedrykksklare Oslo Øst tok ledelsen i kampens første minutt! Jørgen Isnes var mannen som besørget 0-1, og like etter hadde faktisk Oslo-klubben ballen i nettet igjen! Heldigvis ble det denne gang annullert, men nervøse tilskuere spurte seg kanskje allerede om FFK igjen skulle snuble på streken. Var det en gjeng nervøse spillere som var i ferd med å gi etter for presset?? Ti minutter senere pustet man litt lettere da utligningen kom, scoret av Rikhardur Dadason, som tidligere i sesongen hadde erstattet Lars Petter Hansen som hadde blitt sendt på lån til Bærum. Dette var starten på sju magiske minutter, for kun tre minutter senere satt Bjørnar Johannesen inn 2-1 til rødbuksene, og ytterligere tre minutter senere Dadason stadion til himmels med å sette inn 3-1. Da Bjørnar Johannesen økte til 4-1 med rundt ti minutter til pause, var opprykksfeiringen i full gang.

Høstregnet la ingen demper på stemningen hos de dyvåte tilskuerne som allerede hadde begynt å feire opprykk, og andre omgang var en eneste lang transportetappe. Fyrverkeri gikk til himmels, og ikke engang en flomlys-svikt i det 78. minutt klarte å stanse denne festen. Voldsomme jubelscener brøt ut da dommeren omsider blåste av. Det gjorde ingen verdens ting at både HamKam og Sandefjord Fotball hadde vunnet sine kamper, for FFK hadde sikret andreplassen bak HamKam og rykket opp for andre år på rad. Østfolds fotballstolthet var tilbake på norsk fotballs øverste nivå etter 19 sesongers fravær! Nok en vanvittig sesong som denne gang gikk over all forventning, og en fantastisk måte å markere hundreårsjubileet til klubben (som for øvrig er Norges eldste stiftet som ren fotballklubb).

Fredrikstad v Oslo Øst 4-1 (4-1)