Borg Fotball v Fredrikstad 21.05.2003

Onsdag 21.05.2003: Borg Fotball v Fredrikstad

Etter ti lange år på nivå tre hadde FFK endelig sikret seg opprykk tilbake til nest øverste nivå med en vanvittig 2002-sesong. Denne gangen var det imidlertid cupspill det dreide seg om da rødbuksene dro til Sarpsborg for å møte Borg Fotball i cupens andre runde. Om jeg skal forsøke å forklare den forvirrende historien til Borg Fotball, må vi vel tilbake til 1999, da hele 16 klubber slo sammen sin toppsatsing for å skape et slagkraftig lag i Særp. Byens fotballstorhet Sarpsborg FK var lokomotivet i den nye satsingen Sarpsborg Fotball, men etter at de rykket ned i 2000, trakk både Sarpsborg FK og Sparta seg ut av samarbeidet igjen. De resterende klubbene dannet en ny klubb under navnet Fotballforeningen Sarpsborg, som senere ble til Borg Fotball. I ettertid kan jeg også fortelle at man noen år senere gjennom en ny sammenslåing fikk samlet klubbene igjen under navnet Sarpsborg 08.

Vel, Borg Fotball spilte denne sesongen i 2. divisjon (der de endte opp med å rykke ned), men skapte litt hodebry for et FFK-lag som hadde slått Runar 8-1 i den foregående runden. Etter en målløs første omgang var det ikke overraskende Markus Ringberg som sendte FFK i føringen tidlig i andre omgang, men snaut halvveis ut i omgangen utlignet hjemmelaget, og det gikk mot uavgjort da Lars Petter Hansen scoret seiersmålet drøyt fem minutter før slutt og fastsatte sluttresultatet til 1-2. FFK var i hvert fall videre, og igjen var det radarparet på topp som hadde besørget målene.

Borg Fotball v Fredrikstad 1-2 (0-0)