Reading v Sheffield Wednesday 16.09.2008

Tirsdag 16.09.2008: Reading v Sheffield Wednesday

Det var år og dag siden siste kamp i England, og jeg unnet meg en kort “høstferie” i Reading. Det var på tide å få sett litt fotball igjen, og jeg benyttet anledningen da Reading under mitt opphold skulle spille mot Sheffield Wednesday. Med mitt nye medlemskort fikk jeg bestilt billett, og etter oppladning på en pub i sentrum lot jeg skyttelbuss nummer 79 frakte meg fra Reading stasjon til Madejski Stadium. Nytt siden mitt siste besøk var at man hadde startet med et system der billetten ble lastet opp på medlemskortet, som man deretter dro i en kortleser for å ta seg inn på stadion (derav den noe merkelige “billetten” nedenfor, som nok kun er ment for å rettlede supporterne til riktig plass). Jeg installerte meg snart på East Stand – i enden mot bortetribunen South Stand – der hjemmefolket lager mest ståhei. Reading hadde få dager tidligere tapt 0-2 i Ipswich, men hjemme på Madejski sto de uten poengtap.

Reading tok kontrollen fra start, og det var kun knappe fem minutter spilt da bållen lå i gjestenes mål. Noel Hunt (yngre bror av vingen Stephen Hunt) fikk sin ligadebut, og hans pasning fant Kevin Doyle som enkelt kunne styre inn 1-0. Wednesday kunne utlignet umiddelbart da en sovende linjemann lot en offside-plassert Deon Burton få avansere alene mot hjemmekeeper Marcus Hahnemann. Amerikaneren i målet ryddet imidlertid opp, og i det niende minutt var det igjen rot i gjestenes forsvar. Doyle takket og bukket, og smalt inn 2-0. Wednesday hadde store problemer med Reading, og når de selv var frempå gikk de gang på gang i Readings solide offside-felle. Hjemmelaget dominerte stort, og etter en halv time skrudde Stephen Hunt et frispark inn i feltet. Det havnet på hodet til Andre Bikey (som spilte sin første Reading-kamp for sesongen etter å ha vært opptatt med OL-spill for Kamerun) og han headet inn 3-0. Det nærmeste Wednesday kom var et godt skudd fra Deon Burton, som Hahnemann fikk slått utenfor. På motsatt side kunne Noel Hunt økt til 4-0, men Wednesday-keeper Lee Grant vartet opp med en tilsvarende fin redning. Det sto 3-0 til pause.

Andre omgang startet som den første; med Reading fossende fremover mot en motstander som hadde store problemer med å demme opp. Fem minutter ut i omgangen headet Kevin Doyle ned til Noel Hunt, som med sitt første ligamål for Reading sørget for 4-0. De som hadde fryktet at Reading skulle slippe Wednesday inn i kampen, kunne puste lettet ut. Jem Karacan jobbet som en galeislave på midtbanen, og uglene fra Sheffield virket resignerte. Etter 62 minutter fikk Doyle for andre hjemmekamp på rad sitt hattrick, da han vendte og skjøt fra like utenfor 16-meteren. Ballen snek seg inn nede ved stolpen, og det sto 5-0! Med jobben gjort, ble Doyle umiddelbart tatt av banen og spart, mens deler av bortefansen reiste seg for å gå. Allerede to minutter senere fikk de selskap av enda flere Wednesday-fans da Noel Hunt scoret sitt andre for kvelden. Flott forarbeid av innbytter Bobby Convey på kanten, og hans pasning ble kontant omsatt til scoring av Hunt. 6-0!! “We want one” sang Wednesday-fansen ironisk, men Reading var nærmere nye scoringer. Grant vartet opp med en flott redning for å stoppe Karacans heading. Shane Long måtte på sin side se sin heading treffe tverrliggeren, men Reading hadde vunnet 6-0 etter en fantastisk oppvisning i angrepsfotball. For gjestenes del får de trøste seg med at man begrenset tapet, for seieren kunne fort vært enda større.